Varené zemiaky
Varené zemiaky

Chrenové zemiaky

2010 - bez fotky2010, 23. júna 2017
Chrenové zemiaky
Foto: 2010

Ja sa nebránim inym - čudným receptom, skôr ich vyhľadávam. Včera tu v televízii jeden herec rozprával, že keď bol chlapec, jeho babka varila chrenové Zobraziť celý popisJa sa nebránim inym - čudným receptom, skôr ich vyhľadávam. Včera tu v televízii jeden herec rozprával, že keď bol chlapec, jeho babka varila chrenové zemiaky a stále si na ne spomína. Načo máme uja Googla, tak som vyhrabal recept a dnes som ho vyskúšal na obed.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrajame na kocky, pridame bobkovy list, sol, korenie a dame varit do makka. Zevraj v supkach zemiakov su vsetky vitaminy, tak sa varili len poriadne umyte.

    Chrenové zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Cerstvy chren som nedostal kupit a ten, co bol, stal vyse 30 eur kilo, ja som pouzil dost dobry nalozeny. Zmiesal s kyslou smotanou, pridal stedro masla a na drobno nakrajanu pazitku.

    Chrenové zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Premiesal a trochu "pomagal".

    Chrenové zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    A pouzil ako prilohu k peknemu T-bone steaku.

    Chrenové zemiaky - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
dobrý nápad. Len malá poznámočka k tým zachovaným vitamínom: ja som sa naučila všetku prílohovú zeleninu, pokiaľ nie je pečená, pripravovať na pare. Zeleninu ošúpem, nakrájam, dám na obyčajný nerezový parák do hrnca s vodou a nič sa nikam nevyluhuje, teda dúfam :-) Aj pučené/štuchané zemiaky takto robím, teda pokiaľ sú akože "mladé". Staré už radšej v tej vode vyvarím
afataga
zemiaky urcite jedle, s chrenom som neskusala, tiez mam rada v supke varene aj pecene, maju inu chut, ktora nemusi kazdemu vyhovovat, no ale ten steak sa na mna viac usmieva, priam az od ucha k uchu
jack
Super nápad,povedala by som,že aj zdravý.Chren,vynikajúca vec.
haji
Vyzkouším i tvoje chrenové brambory, už jsem dělala 2x bramborovo křenový bochánek od Miaita - ta chuť nemá chybu. Díky za receptík.
2010
Dakujem za komentare, inac je to velmi dobra kombinacia surovin budem robit znova. Tolko je vo svete inych kombinacii na zakladne suroviny ako tento recept z karibiku kde do dusenej kapusty pridavaju ananas a buraky aj ten je uz zaradeny do zoznamu jednoduchych.


1x haji
fialka49
V sobotu pripravené, zjedené, pochválené a zaradené v KK. Aj stolovníci odporúčajú *****.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia