Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z medu a tymianu. Mäso dáme piecť na asi 8-12 minút pri 175-180 °C do rúry.
- Cibuľu speníme do zlatista, pridáme tymian, zemiaky uvarené v šupke, čerstvé nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a necháme 5-8 minút redukovať.
- Upečené mäso podávame so zemiakmi, prelejeme prírodnou šťavou a ozdobíme šalátom.
- Náš tip: K zverine podávame dobré víno. Pre chuťovo výraznejšie úpravy sa hodia staršie ročníky Frankovky.
|