Choo Chee Goong, ชูชีกุ้ง, krevety v karí omáčke
Autor receptu: 2010
Thajska kuchyna ma neobmedzene moznosti v komplexnom miesani chuti, od palivej do
sladkej ,kyslej a slanej v jednom jedle.Aj tento tradicny recept kreviet v hustej omacke z
kokosoveho mlieka a cervenej kari s chilli a cerstvou bazalkou je jeden z nich.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ocistime si surove krevety nechame chvostik ( ked mame varene tak dame az na poslednu chvilu len prehriat aby nam nestvrdli).
Do trochu horuceho oleja vo woku dame zlahka oprazit nakrajany zazvor a cesnak.
Pridame Thajsku cervenu kari pastu a cca. 1 minutu miesame a prazime.
Pridame kokosove mlieko a dame do varu nechame trochu zahustnut ( tuk sa zacne odelovat).
- Pridame surove krevety , ochutime rybaciou omackou ( je to v podstate nahrada za sol , dakde som cital ze sa da nahradit oprazenymi ancovickami ktore sa uplne rozpustia pri vareni a dame este lyzickou cukru ( povodne sa dava palmovy struhany , ma viac karamelovu chut).
Znizime plamen a varime pokial krevety nezmenia farbu ( velmi rychlo cca 5 minut ).
Nakoniec vmiesame cerstve bazalkove listy ( je to lepsie s Thajskou sladkou bazalkou ale europska je OK)
- Ozdobime na tenucko nakrajanymi listkami z limetky ( original je z kafirovej limetky) a cerstvo nakrajanou cervenou chilli paprickou.
Servirujem s ryzou.
PS: v daktorych restauraciach este oprazia cast bazalkovych listkov .