Foto: elisticka
Tento chlebík je najlepší z celiatických receptov čo som vyskúšala.Pre záujem celiatikov som ho upiekla podľa receptu dcéry celiatičky.tento chlebík vydrží nakrájaný v Zobraziť celý popisTento chlebík je najlepší z celiatických receptov čo som vyskúšala.Pre záujem celiatikov som ho upiekla podľa receptu dcéry celiatičky.tento chlebík vydrží nakrájaný v mrazničke a pre priamu spotrebu stačí dať do hriankovača.môže sa konzumovať na slano ale aj na sladko s masielkom a marmeládou.Celiatické chlebíky bez zmrazenia nevydržia viac ako tri dni .
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie na výrobu chleba
-
2
Do vlažnej vody (nesmie byť teplá chlieb by sa nepodaril) nasypeme cukor, rozdrvíme kvasnice a premiešame.odvážime si múky
-
3
Do pekárničky najskôr nalejeme kvások a pridáme masť
-
4
Do kvásku nasypeme odvážené múky
-
5
Až na múku pridávame soľ a korenie na chleba(dostať ho kúpiť v zdravej výžive) a jablčný ocot.nikdy sa nesmie soľ a ocot pridať priamo do kvásku!
-
6
Naprogramujeme pekárničku na super rýchly program na 80 minút.(na programe celiatickom sa nedarí upiect kvalitný chlieb)
-
7
Pri miesení cesta zo začiatku môžeme mať otvorenú pekárničku a pomôcť si upraviť cesto umelou stieračkou
-
8
Upečený chlebík vyberieme hneď po upečení na mriežku vychladnúť a musíme odstrániť aj hnetače cesta
-
9
Po vychladnutí asi tak po hodine chlebík nakrájame a možeme ho pokrájať aj na elektrickom krájači.necháme si na dva dni čo skonzumujeme a ostatný uložíme do mrazáka.Dobrú chuť!
se šunkou a sýrem a vůbec mi nechutnal. Dojedla jsem šunku a sýr
samotný a zbytek krajíčku si nechám na strouhanku. Další krajíčky
si nechám k jídlu s míchanými vejci nebo s máslem a medem, ale i tak
vím, že mi to nebude chutnat. Raději si upeču chleba podle Tvého receptu, určitě bude lepší než kupované. Z kupovaných chlebů mi chutnal
jedině z firmy Scher.