Chlieb-celiatický (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tento chlebík je najlepší z celiatických receptov čo som vyskúšala.Pre záujem celiatikov som ho upiekla podľa receptu dcéry celiatičky.tento chlebík vydrží nakrájaný v mrazničke a pre priamu spotrebu stačí dať do hriankovača.môže sa konzumovať na slano ale aj na sladko s masielkom a marmeládou.Celiatické chlebíky bez zmrazenia nevydržia viac ako tri dni .
12 porcií |
10 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie na výrobu chleba
- Do vlažnej vody (nesmie byť teplá chlieb by sa nepodaril) nasypeme cukor, rozdrvíme kvasnice a premiešame.odvážime si múky
- Do pekárničky najskôr nalejeme kvások a pridáme masť
- Do kvásku nasypeme odvážené múky
- Až na múku pridávame soľ a korenie na chleba(dostať ho kúpiť v zdravej výžive) a jablčný ocot.nikdy sa nesmie soľ a ocot pridať priamo do kvásku!
- Naprogramujeme pekárničku na super rýchly program na 80 minút.(na programe celiatickom sa nedarí upiect kvalitný chlieb)
- Pri miesení cesta zo začiatku môžeme mať otvorenú pekárničku a pomôcť si upraviť cesto umelou stieračkou
- Upečený chlebík vyberieme hneď po upečení na mriežku vychladnúť a musíme odstrániť aj hnetače cesta
- Po vychladnutí asi tak po hodine chlebík nakrájame a možeme ho pokrájať aj na elektrickom krájači.necháme si na dva dni čo skonzumujeme a ostatný uložíme do mrazáka.Dobrú chuť!