Chlebový posúch podľa @Havino fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. októbra 2015
Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept)
Foto: babkamt

Recept som spomínala synovi. Pýtal sa ma, či som ho už robila. Nechce skúšať nové veci, ktoré som ja ešte nerobila. Tento Zobraziť celý popisRecept som spomínala synovi. Pýtal sa ma, či som ho už robila. Nechce skúšať nové veci, ktoré som ja ešte nerobila. Tento recept vkladám pre môjho syna, snáď mi to autorka odpustí. Manžel najprv frflal, že zase vymýšľam. No potom sa do posúcha pustil. Dal si ho aj na raňajky na miesto chleba:-) Zachutil mu. Určite ho budem piecť aj v budúcnosti:-) Vrelo doporučujem vyskúšať. Pridávam link : Chlebový posúch s rozmarínom (fotorecept)

25 minút
na 220 °C

Suroviny

300 g
200 g
500 ml
21 g
1 čl
2 čl
3 PL
2 čl




Postup

  1. 1

    Použila som 300 g chlebovej múky T650 a 200 g pšeničnej celozrnnej múky.

    Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážené múky som preosiala so soľou, mletou rascou. Z 500 ml vlažnej vody, 1 čl cukru a 21 g droždia a 2 pl z odváženej hladkej múky som nechala vykysnúť kvások. Kvások som pridala k múke, pridala som 3 pl oleja, vypracovala som riedke cesto. Nechala som ho vykysnúť. Tento pracovný úkon som nefotila.

    Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech s rozmerom 20 x 33 cm som vystlala papierom na pečenie, vložila som cesto, naolejovanou lyžicou som ho uhladila. Vrch som posypala hrubozrnnou morskou soľou. Rúru som vyhriala na 220°C. Kým sa rúra vyhriala, cesto ešte nakyslo. Posúch som piekla 25 minút.

    Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je v reze.

    Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dali sme si ho aj k plnenej paprike.

    Chlebový posúch  podľa @Havino (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

terinka55
Si usilovná ako včielka :-) Posúch vyzerá fajnovo. Šup do KK, ďakujem za tip a u mňa klasika: za 5*
smejkad
taketo okate lubime, aj my sme uz original skusali a osvedcil sa :-)
jarunka
Urcite dobre, ja som piekla nieco podobne, Len miesto kvasnic som pouzila moj ususeny kvasok (kusok cesta som si odlozila z posledneho pecenia) a vecer som si urobila predcesto s 14 lyzickou susenych kvasnic.
1x anouk
babkamt
@terinka55 stále si niečo uložím do kk s tým, že vyskúšam recept. No žalúdok máme len jeden. Takže ich skúšam postupne. Tento som chcela vyskúšať dávnejšie. Syna som cez skype naučila piecť chlieb, pečivo. Upečie aj buchty, osúch. Ale beťár upečie len to, čo som už ja upiekla. Preto som mu vložila recept:-) @izabella929 tvoja pochvala ma potešila. @smejkad už som skúšala recepty od @havina a zatiaľ ma nikdy nesklamali. @jarunka koľko si dala sušeného droždia? Jednu čl, či si chcela napísať 1/4 čl? Už som počula o takomto spôsobe prípravy. Zaujíma ma to, upresni prosím množstvo droždia.
zuzanka1367
Tento posúch už musím odskúšať, len ten čas nejako pribrzdiť, aby som tie dobroty všetky stíhala...
marus45
Mne sa zdá na pol kg múky , 500ml vody príliš veľa, alebo to má byť cesto riedke:? Vyskúšam....
marus45
Mne sa zdá na pol kg múky , 500ml vody príliš veľa, alebo to má byť cesto riedke:? Vyskúšam....
daniela15
odkedy ho dala @havino na varechu, robila som posúch ani neviem koľkokrát, z cesta som robila aj žemle, vždy bolo všetko super :-)
1x havino
havino
@babkamt , ja sa tu škerím, ved ja mám radosť a nie, že či odpustím, sa teším, nech vám len padne na úžitok, nech vám chutí, vyskúšajte niekedy aj s tou ražnou múkou, vtedy má posúch chlebovú chuť, inú ako iba zo pšeničnej, uvidíte rozdiel, ale vydaril sa ti a áno pre všetkých, vody tolko, ako je napísané, cesto ide na plech, netreba sa báť a hydratované cesto je samá džúrka :-)
jarunka
@babkamt pouzila som stvrt lyzicky az jednu malu lyzicku, to zalezi od mnozstva toho suseneho kvasku. Ja uz peciem vsetko takto pecivo, chlebik, cabatu. Nieco take robi aj @tasiedevil v racepte "chlebieb aj langose z jedneho cesta" neviem ako sa pridava link tak ti to len takto pisem. Ja to robim tak ako si pamatam od mojej babicky, vzdy odrezala kusok cesta, polozila ho na tanierik a nechala ususit. Ono este na tanieriku trochu nakyslo a potom sa ususilo a v nutri to bolo take napoli dute. Mala to len tak v kredenci na policke. Myslim aj @sovka62 tak pecie. Chcem este vyskusat tak, ze nedam vobec kvasnice, ci to bude stacit
babkamt
@havino , musím si kúpiť tú ražnú múku. Nikde som ju nevidela. Po pridaní receptu som ju dosť dlho hľadala, nenašla som ju. Potom som na to zabudla. @jarunka láka ma to vyskúšať. Rada skúšam niečo nové. Ďakujem za vysvetlenie.
babkamt
@zuzanka1367 to poznám, tiež nestíham všetky recepty vyskúšať. @marus nemusíš sa báť. Vody nie je veľa. Potvrdila ti to aj @smejkad. Ak si pozrieš pôvodný recept, uvidíš, koľkí ho už skúšali a boli spokojní. Ozvala sa aj @daniela15 , ktorá ho tiež doporučuje.
jarunka
@babkamt pouzila som stvrt lyzicky az jednu malu lyzicku, to zalezi od mnozstva toho suseneho kvasku. Ja uz peciem vsetko takto pecivo, chlebik, cabatu. Nieco take robi aj @tasiedevil v racepte "chlebieb aj langose z jedneho cesta" neviem ako sa pridava link tak ti to len takto pisem. Ja to robim tak ako si pamatam od mojej babicky, vzdy odrezala kusok cesta, polozila ho na tanierik a nechala ususit. Ono este na tanieriku trochu nakyslo a potom sa ususilo a v nutri to bolo take napoli dute. Mala to len tak v kredenci na policke. Myslim aj @sovka62 tak pecie. Chcem este vyskusat tak, ze nedam vobec kvasnice, ci to bude stacit
jarunka
@babkamt pouzila som stvrt lyzicky az jednu malu lyzicku, to zalezi od mnozstva toho suseneho kvasku. Ja uz peciem vsetko takto pecivo, chlebik, cabatu. Nieco take robi aj @tasiedevil v racepte "chlebieb aj langose z jedneho cesta" neviem ako sa pridava link tak ti to len takto pisem. Ja to robim tak ako si pamatam od mojej babicky, vzdy odrezala kusok cesta, polozila ho na tanierik a nechala ususit. Ono este na tanieriku trochu nakyslo a potom sa ususilo a v nutri to bolo take napoli dute. Mala to len tak v kredenci na policke. Myslim aj @sovka62 tak pecie. Chcem este vyskusat tak, ze nedam vobec kvasnice, ci to bude stacit
evanaaa
@babkamt , ražnú múku dostať v Kauflande, ak máš možnosť.
A ten odobratý kúsok cesta sa niekde nazýva - nacesto, písalo sa aj tu o tom, a pamätám si aj, ako mama spomínala, že vždy vyškrabovali zvyšky cesta pri pečení chleba z toho koryta, alebo kde sa miesilo a nechali usušiť, potom použili pri ďalšom pečení, ale asi to poznáš.