Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Základ tohto receptu je talianska chlebová placka
Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som si vymyslela takýto...
30 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- droždie rozmiešame vo vode, prelejeme do múky....
- zamiešame vidličkou, pokiaľ sa dá, potom už rukou zamiesime vláčne cesto...
- prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu vykysnúť.
- Plech potrieme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou. Cesto rukami roztlačíme po plechu na tenšie....
- potrieme zmesou oleja a pretlačeného cesnaku. Posypeme ľanovým semienkom.
- Pokrájame na asi 4cm široké pásiky...
- preložíme vždy po dva pásiky "tvárou" k sebe. Ak treba vrch ešte poolejujeme a prstami povtláčame. Necháme podkysnúť asi pol hodinku. Dáme piecť na 200°C asi 10-15 minút.
- Počas pečenia si pripravíme nátierku. Bryndzu a maslo vymiešame, pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany, sladkú mletú papriku a pažitku.
- Upečené štangle jeme samotné
- s bryndzovou alebo inou nátierkou.