Chlebové štangle a bryndzová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Základ tohto receptu je talianska chlebová placka Focaccia ktorá sa pripravuje mnohými spôsobmi a ja som si vymyslela takýto...

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. droždie rozmiešame vo vode, prelejeme do múky....
  2. zamiešame vidličkou, pokiaľ sa dá, potom už rukou zamiesime vláčne cesto...
  3. prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu vykysnúť.
  4. Plech potrieme olivovým olejom a posypeme hrubou soľou. Cesto rukami roztlačíme po plechu na tenšie....
  5. potrieme zmesou oleja a pretlačeného cesnaku. Posypeme ľanovým semienkom.
  6. Pokrájame na asi 4cm široké pásiky...
  7. preložíme vždy po dva pásiky "tvárou" k sebe. Ak treba vrch ešte poolejujeme a prstami povtláčame. Necháme podkysnúť asi pol hodinku. Dáme piecť na 200°C asi 10-15 minút.
  8. Počas pečenia si pripravíme nátierku. Bryndzu a maslo vymiešame, pridáme za 1-2 lyžice kyslej smotany, sladkú mletú papriku a pažitku.
  9. Upečené štangle jeme samotné
  10. s bryndzovou alebo inou nátierkou.