Chlebové placky fotorecept

katka78 - fotkakatka78, 5. augusta 2011
Chlebové placky (fotorecept)
Foto: katka78

Sama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy som si spomenula, na chlebové placky o ktorých mi raz Zobraziť celý popisSama doma, hladná, v chladničke takmer nič až na 4 krajce suchého chleba. Vtedy som si spomenula, na chlebové placky o ktorých mi raz ktosi hovoril. Recept som nemala, len matnú spomienku, že postup je ako pri zemiakových plackách, akurát zemiaky zamením za chlieb.

5-10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 , ďaľšie prísady podľa chuti




Postup

  1. 1

    Starší chlieb som namočila do vody, kým ňou úplne nasiakol. Vyžmýkala som, pridala nakrájanú červenú cibuľu a zasypala múkou. Chcela som pridať aj vajíčko, ale ako píšem vyššie, takmer prázdna chladnička (to som celá ja, začnem neplánovane variť a v polovici zistím, že mi chýbajú ingrediencie).. Zmes som ochutila soľou a koreninami, pretlačeným cesnakom a nakoniec som pridala sekanú čerstvú petržlenovú vňať. Určite by sa dal využiť aj nakrájaný párok, údenina, šunka atď.

    Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvičke som si rozpálila olej a v ruke vyformovala placku. Mala som trochu obavy, že bez vajíčka sa mi to celé rozpadne, ale s jemnosťou a trpezlivosťou som to celkom zvládla, hoci boli trošku rozstrapkané :)

    Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji som ich z oboch strán dozlata opiekla. Nezvyknem používať veľa oleja, panvicu skôr len potriem než by som ho do nej liala na 2-3cm, ale ten chlebík musel byť veľmi smädný, lebo mi ho zakaždým takmer hneď vypil, len som dolievala a dolievala.. Nabudúce možno skúsim piecť v rúre, na papieri na pečenie.

    Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prebytočný olej som odsala papierovou kuchynskou utierkou a trochu ich ešte dosolila, lebo boli málo. Inak boli mäkučké, na okrajoch príjemne chrumkavé a s uhorkou tak akurát.

    Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
vypada to chutne. nakolko som momentalne doma sam aj ja, nechces tie placky prist spravit ku mne? ;)) (ber to ako vtip, ja mam dnes proste taku naladu). btw. robim leco ;)
aroooo
dobrý nápad, to suché rožky u mňa nájdem vždy aj vajce....
katka78
@mb : už som sa k tebe chystala a potom pozerám, že bývaš ďaleko .. tak možno nabudúce :) .. a dobré lečo vôbec nie je zlé :)

Ďakujem všetkým za komentáre!
evanaaa
Dobré....tak ako hovoria Česi : Nouze naučila Dalibora housti....., sa hladný človek vynájde.
kjaneckova
dnes som vyskušala a naozaj chutné pridala som ešte slaninku a mnam mnam
popoluska340
Receptik sa mi velmi paci,bezlepkovy chlebik mam doma vzdy v mraznicke.Urcite najblizsie vyskusam.
katka78
Ďakujem @Popoluska340 (19.7.2016 10:26), je to fajn spôsob ako upotrebiť nezjedený chlebík. Inak dobré sú aj pečené v rúre, vyprážané celkom dosť pijú olej.
havino
ty ich tu máš @kati ? nekuknem, nevidím, neviem potom, ale potvrdzujem, nie raz som ich jedla a prvý krát, ked sme prišli k známym a ponúkla nás plackami, jedli sme, že výborné, ozaj veľmi, veľmi chutné a ona vieš z čoho sú? no zabi ma, neviem a že z chleba, je to tak veru 5 rokov do zadu, ale chuť ostane v pamäti, koľko krát mi chleba ostáva a človek aj zabudne na takéto využitie, dala by som ich asi na plech do rúry, alebo aj aj, uvidím
katka78
@Havino (19.7.2016 22:03) však aj tieto sú tu už riadne dlho, tiež to bude 5 rokov pomaly :-) Asi to bola v tom čase populárna záležitosť :-) To sú také vlny, jeden deň koluje recept sociálnymi sieťami, druhý deň sa šíri medzi ľuďmi "per huba" a tretí už je na food blogoch a receptových weboch :-) Nech sa ti placky vydaria k tvojej spokojnosti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia