Chipsy z cvikly

Autor receptu: 2010

Co tak vyskusat daco ine? Chipsy z cvikly....

Postup

  1. Surovu repu osupeme, a najlepsie „V“ krajacom – japonskou mandolinou nakrajame na najtensie ako sa nam da. Cim tensie nakrajame, tym chrumkavejsie budu (zlahka osusime papierovou utierkou). Daju sa vyprazat aj na panvici, ale friteza je najlepsia. Pripravime si olej (nie olivovy), ktory ma vysoku teplotu dimivosti. Zohrejeme na cca 190C (dobre je mat teplomer). Ked nemame, tak hodime kocku bieleho chleba cca 2×2 cm do oleja za 50 sekund by mal byt zlaty.
  2. Vyprazame na etapy. Vyberieme „deravou“ naberackou. Odlozime na papierovu utierku, hned osolime alebo postrasime korenim podla svojej chute. Takto isto sa daju lahko robit chipsy aj zo sladkych zemiakov, mrkvy atd.