Chilli con carne
Chilli con carne z pomalého hrnca
Autor receptu: kucharka
Pre milovníkov pomalých hrncov :-))
Recept je podľa Jane Hornby.
6 porcií |
20 minút príprava |
480 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájanú cibuľu, papriku a čerstvý koriander vložíme do pomalého hrnca.
(Trochu koriandra si odložíme na zdobenie.)
- Na panvici s horúcim olejom sprudka opečieme na veľké kocky nakrájané mäso, posolíme a pokoreníme. Opekáme po častiach.
- Mäso vložíme do pomalého hrnca k cibuli a paprike.
- Na panvici, kde sme opekali mäso, opečieme roztlačený cesnak, koreniny a oregano.
- Postupne pridáme pretlak, paradajky a vývar. Privedieme k varu.
V zime používam lúpané paradajky a keď nemám domáci vývar, dám kupovaný alebo len vodu.
- Horúce vylejeme na mäso v pomalom hrnci.
- Prikryté varíme 7 hod na Low, alebo 3,5 hod na High.
Pridáme fazule a ešte povaríme 1 hod na Low alebo 0,5 hod na High.
- Nakoniec vmiešame čokoládu.
Podávame s ryžou. Ja ešte dám lyžicu smotany, “zapichnem” čipsy, posypem čerstvým koriandrom a nakrájanými chilli papričkami.
- A tu sú kamarátky chilli: