Foto: helca103
Je tu pár receptov na túto dobrotu,ale tentokrát som vyskúšala úplne nový recept ktorý mi dala suseda.Trochu som sa toho bála lebo je tam Zobraziť celý popisJe tu pár receptov na túto dobrotu,ale tentokrát som vyskúšala úplne nový recept ktorý mi dala suseda.Trochu som sa toho bála lebo je tam na konci pridaná horká čokoláda. Takže som to naozaj varila s ,,rešpektom" Ja si robím fazuľu tak, že večer namočím suchú fazuľu a ráno uvarím. Kedže som skúšala recept podľa susedy a tá dáva konzervu, tak som všetko urobila tak ako ona a tu je výsledok. Viem,že to nie je originál Chilli con Carne ale nám to takto chutí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájam a opražím na oleji.Nemusí byt nakrájaná na drobno lebo sa aj tak rozvarí a nik ju tam nenájde :-)
-
2
Pridám mäso a opekám dovtedy kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridám rascu,korenie,červenú mletú papriku,podlejem vývarom /alebo trochou vody a pridám kocku bujónu/ a dusím do mäkka. Keď si fazuľu varím sama tak samozrejme používam vývar kde sa varila fazuľa.Tentokrát som použila konzervu tak preto tá voda :-)
-
3
Potom pridám drvené paradajky chili pastu,cesnak a bazalku, chvíľu povarím aby sa paradajky rozvarili,kedže sú drvené tak to netrvá dlho.Ak treba prilejem vývar alebo vodu. Pridám scedenú fazuľu, kukuricu a už len 5 minút povarím.
-
4
No a teraz príde to,čoho som sa vždy bála...... horká čokoláda. Tu už nechám len prevrieť a hotovo.
-
5
Robila som to presne podľa susedy a hneď na prvý krát sa podarilo. Tá čokoláda tomu dá trochu inú a veľmi príjemnú chuť. Ničím nezahusťujem je to tak akurát.
-
6
Na každý tanier som nastrúhala syr a ozdobila zelenou vňaťkou z cibule. K tomu som urobila ,,Ľepňíke" a naozaj nám to spolu veľmi chutilo. Kto chce zajedá chlebom.
-
7
Dobrú chuť.
@rybarkuchar prvý krát som veru mala obavu čo urobí čokoláda s fazuľou ale už viem,že je to super a najbližšie skúsim pridať 1-2 kocky navyše.To jelenie ragú môže byť tiež super,rada by som ochutnala. @ebaka ďakujem, skús-neoľutuješ!
@frezia68 ,@izabella929 ďakujem strukoviny varím ako naša milá @sovka62 ale toto je taká ,,rýchlovka" keď je málo času na varenie.
PS: Tie vaše lepníke som ešte neskúšal ale jedol som ich v auguste na Hontianskych slávnostich. Asi ich skúsim.
Ja som dostala tento recept pod názvom ,,Chilli con Carne" a nemienim pátrať po internete či to tak je alebo nie je . Ja nie som profesionál ako Ty a nebudem maľovať po tanieri bodky a čiarky tak si to uvedom !
@radox1 skôr vyjadril svoj názor nad názvom, ktorý ste zvolila. Nepoznám síce presne recept na chilli con carne, ale ak sa niekto vyjadrí, že s tým receptom nie je všetko s kostolným poriadkom, tak sa na neho netreba hned osopiť:-) Práve naopak, je to začiatok inteligentnej diskusie. A prejsť zopár stránok na nete predsa nemôže byť také ťažké, aby sa vyjasnilo, čo je alebo nie je chilli con carne, či?:-)
Pozri si tu viacero receptov pod týmto názvom a sama uvidíš že sú podobné ako tento môj. Mne je jedno či je to A alebo B.
Každý varí podľa toho ako mu chutí. Mám to už roky pod týmto názvom, chutí nám to a nebudem to teraz meniť.
podla mna tam chyba ta prva polovica, ktora je v nazve, inak sa to urcite pripravuje na vela sposobov a ked niekto nema rad palive, tak to tam nedeva, ale to sa asi v mexiku nestava :-D
Zo zdravotných dôvodov ktoré tu nebudem písať nemôžem veľa vecí a každý si môže ochutiť podľa seba.
Po španielsky to znamená čilli s mäsom (hovädzie alebo jahňacie), a vo vašom recepte chilli absentuje, rovnako ako aj koriander – čo je úplne bežne používaná ingediencia v mexickej kuchyni, rascovec rímsky – pozor nie je to naša rasca, a tiež cukor, či príloha ako guacamole, kukuričný chlebík tortila. Naopak nemá tam čo hľadať syr, bujon, bazalka.
Schvaľujem jeho názor, pretože je opodstatnený. A nejedná sa o nejakú žabomyšiu vojnu. Ide o to, že váš názov je veľmi nešťastný a už vôbec nie je pravý, hoci sa k vám taký dostal. Vždy, ked chcete zverejniť niečo, čo nepoznáte (recept na vareche), je dôležité, aby ste si o tom niečo našli, inak môžete uviesť ľudí do omylu. A takto vzniká to, že ľudia si potom myslia, že je to tak aj v tej krajine, v našom prípade Mexiko - Texas, ale realite je to na hony vzdialené a je to prznenie...
Mrzí ma to, ale snažíte sa obhájiť neobhájiteľné a svoj pokrm vydávate za niečo, čím nie je:-(. A že ste v pohode? Ton vašich príspevkov a výkričník hovorí o niečom inom...
Dúfam, že teraz už budete vedieť, prečo sa rieši názov vášho jedla....:-)
máte pravdu, ospravedlňujem sa:-) chilli tam síce je, aj ked v takej forme no... ale nechajme, a ten názov, síce je od susedky, napriek tomu je to ako päsť na oko...