Chilli con Carne od susedy (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Je tu pár receptov na túto dobrotu,ale tentokrát som vyskúšala úplne nový recept ktorý mi dala suseda.Trochu som sa toho bála lebo je tam na konci pridaná horká čokoláda. Takže som to naozaj varila s ,,rešpektom" Ja si robím fazuľu tak, že večer namočím suchú fazuľu a ráno uvarím. Kedže som skúšala recept podľa susedy a tá dáva konzervu, tak som všetko urobila tak ako ona a tu je výsledok. Viem,že to nie je originál Chilli con Carne ale nám to takto chutí.

5-6
porcií
15-20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájam a opražím na oleji.Nemusí byt nakrájaná na drobno lebo sa aj tak rozvarí a nik ju tam nenájde :-)
  2. Pridám mäso a opekám dovtedy kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridám rascu,korenie,červenú mletú papriku,podlejem vývarom /alebo trochou vody a pridám kocku bujónu/ a dusím do mäkka. Keď si fazuľu varím sama tak samozrejme používam vývar kde sa varila fazuľa.Tentokrát som použila konzervu tak preto tá voda :-)
  3. Potom pridám drvené paradajky chili pastu,cesnak a bazalku, chvíľu povarím aby sa paradajky rozvarili,kedže sú drvené tak to netrvá dlho.Ak treba prilejem vývar alebo vodu. Pridám scedenú fazuľu, kukuricu a už len 5 minút povarím.
  4. No a teraz príde to,čoho som sa vždy bála...... horká čokoláda. Tu už nechám len prevrieť a hotovo.
  5. Robila som to presne podľa susedy a hneď na prvý krát sa podarilo. Tá čokoláda tomu dá trochu inú a veľmi príjemnú chuť. Ničím nezahusťujem je to tak akurát.
  6. Na každý tanier som nastrúhala syr a ozdobila zelenou vňaťkou z cibule. K tomu som urobila ,,Ľepňíke" a naozaj nám to spolu veľmi chutilo. Kto chce zajedá chlebom.
  7. Dobrú chuť.