Chia dezert z kakaového mlieka

jenni - fotkajenni, 10. septembra 2015
Chia dezert z kakaového mlieka
Foto: jenni

Raňajky alebo dezert, chia puding padne dobre padne tak či onak. Na raňajky výborný na dodanie energie a ako dezert efektný spôsob ako potešiť Zobraziť celý popisRaňajky alebo dezert, chia puding padne dobre padne tak či onak. Na raňajky výborný na dodanie energie a ako dezert efektný spôsob ako potešiť vašu návštevu, len nezabudnite puding trochu vyzdobiť! :)
www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Kakaová vrstva:
250 ml
4 PL
1 PL
Jogurtovo-jahodová vrstva:
6 PL
2 PL
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Ako prvú si nachystáme chia vrstvu z čokoládového sójového mlieka od alpro. Do stredne veľkej misky si nalejeme alpro mlieko, pridáme javorový sirup a chia semienka. Všetko spolu premiešame. Hmotu premiešavame viackrát, aby sa nám zo semienok nerobili hrče a aby sa celá masa krásne prepojila do pudingu. Keď je pudingová masa trochu tuhšia, naservírujeme ju do sklenených pohárov.

  2. 2

    Ďalej si pripravíme jahodovo-jogurtovú vrstvu. Jahody si očistíme, umyjeme a odstopkujeme. Do mixéra vložíme jahody, pridáme javorový sirup, 6 vrchovatých lyžíc sójového neochuteného jogurtu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Všetko spolu premixujeme. Ak sa vám zdá jogurtová hmota málo sladká, doslaďte podľa vašej chuti. Jogurtovú hmotu navrstvíme do pohárov na chia vrstvu a dáme zachladiť do chladničky na noc.

  3. 3

    V deň servírovania poháre môžeme ozdobiť nastrúhanou kokosovými lupienkami a čerstvými jahodami. Zdobiť môžete rovnako aj konopnými lúpanými semienkami alebo nastrúhanou čokoládou. Želám vám dobrú chuť! :)

    Chia dezert z kakaového mlieka - obrázok 3

Diskusia k receptu

pipnat
nádherná fotka:)dezert môže byť chutný
bembo
vyzerá to lákavo.môžem dať obyčajné kakaové mlieko?a na miesto jahôd ananás alebo banán?ja si chia semiačka nechám nabobtnať v obyčajnom mlieku a osladím javorovým sirupom.tvoj dezert vyzerá krajšie a lepšie.pýtam sa na to mlieko a ovocie preto,lebo mne jahody nepasujú v tejto kombinácii a to mlieko zatiaľ neviem kde majú.ja kupujem len v Lidli a Kauflande,a toto mlieko som zatiaľ nezaregistroval.
jenni
skús, ja klasické (živočíšne) mlieko nepijem, ale viem, že takýto gél / puding sa dá spraviť aj iba z vody a chia, prípadne zo smoothie, takže by sa to malo dať z hocijakej tekutiny + chia :) rastlinné mlieka mávajú kade tade (dm, kaufland, tesco, billa), skús pomeniť, vznikne z toho zas niečo nové a iste aj chutné, takže do toho :)
ale za mňa kombinácia jahôd a čokolády ide dokopy, takže aj kakaové mlieko mi tam sedelo, kľudne však skús doma spraviť kakaové mlieko zo živočíšneho a daj vedieť, či sa vytvoril puding, ale nemyslím si, žeby mal nastať nejaký problém..jediný problém, ktorý môźe vzniknúť je len v rámci pomerov, že by ti potom puding nejako nemusel vyjsť, inak by to malo byť v poriadku :) @bembo
lidia3
chia semiačka by nemali konzumavať ludia kltory uživaju lieky na riedenie krvi
bembo
zohnal som v Bille sójové mlieko,také isté ako máš na obrázku.kakaovú vrstvu som urobil presne podľa Teba,a tú druhú,to som dal naspodok kakaový jogurt,potom na koliečka pokrájanie banány,potom jogurt,banány,a zalial kakaovou vrstvou.potom som uložil do ľadničky (2 mištičky) tento upravený dezert.už pri koštovaní som zistil,že veľmi dobré.dám okoštovať aj synovi,nech ohodnotí.moja žena by si dala radšej ten jahodový,ale ten až nabudúce,a vyskúšam aj iné varianty,ovocnej časti
jenni
tento chia puding je skvelý na rôzne variácie, dá sa využiť aj ako parfait, kde jedna časť bude z chia pudingu, ktorý môže byť ochutený od výmyslu sveta. rovnako aj ovocná časť môže byť všakovaká a k chia sa dá pridať hocičo, chutná a vďačná rýchlovka :)
jenni
@bembo takže som rada, že si sa tak vyhral, tak to treba! :) nech chutí aj do budúcna :)
kukulienka71
použila som značku Provamel, konštatujem, že sójové mlieko je veľmi chutné. Celý dezertík je výborný, ďakujem aj Bembovi za pripomenutie, lebo som mala to mlieko kúpené a chodilo mi po rozume, len som sa nedostala k vyhľadaniu, ktorý recept s ním ma zaujal:-)Jahodovú zložku som robila z mrazených jahôd a zo sójovej smotany s prídavkom želatíny za studena, lebo jogurt som nemala, konzistencia bola veľmi podobná takto. Škoda, že tých semienok sa dá zjesť limitované množstvo, istý čas na nich fičíme, manžel si dáva do vody a ja do kaší. Odporúčam:-), je to tak ako píšeš, @jenni ;-)


jenni
Je to krááásne!! @kukulienka71 dostala som sa strašne neskoro k tomuto, nejako som sa zabudla v čase, ale je to nádherné, teší ma, že recept zachutil a že si si ho takto perfektne prerobila :) a tie chia by som aj ja jedla stále, ja som si ich dávnejšie dávalo do smoothie, s príchodom jari a leta znova začnem so smoothie, ale skúsim aj do kaše ako ty :)