Foto: 2010
Chakalaka je juhoafricky relish. Co je relish tu je slovensky preklad lebo neviem http://slovnik.azet.sk/preklad/anglicko-slovensky/?q=relish a tu je anglicke vysvetlenie relish.http://en.wikipedia.org/wiki/Relish Pri stredozemnom mori maju daco Zobraziť celý popisChakalaka je juhoafricky relish. Co je relish tu je slovensky preklad lebo neviem http://slovnik.azet.sk/preklad/anglicko-slovensky/?q=relish a tu je anglicke vysvetlenie relish.http://en.wikipedia.org/wiki/Relish Pri stredozemnom mori maju daco podobne – ajvar alebo lutenica a v indii je to catni. Na slovensku ma jedine napada tatarska omacka. Chakalaka sa podava tepla aj studena ako priloha k BBQ - grilovacke.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chakalaka je velmi jednoducha dusena zeleninova priloha, recept ma velmi vela variacii, moze byt pikantny a nestiplavy ale aj stiplavy ked sa pridaju feferonky alebo stiplava mleta paprika.
- 2
Cibulu a cesnak nakrajame na drobno a oprazime na oleji. Ked mame pridame na drobno nakrajany zazvor ked nie tak neskor pol lyzicky praskoveho.
- 3
Nakrajame zeleninu aku mame alebo aka je v sezone, ale mala by tam byt vzdy zaklad mrkva a paprika, ked chceme pridame na sliziky nakrajanu kapustu ked nie je na male ruzicky karfiol.
- 4
Pridame na panvicu a ochutime lyzickou - dve podla chuti kari korenie a pol lyzicky papriky sladkej - alebo palivej. Podusime par minut a pridame na drobno nakrajane paradajky pridame trosku suseneho tymianu a dusime ako nam chuti nakoniec ochutime sol korenie. Chakalaka je najlepsia na druhy den- ked prejde chutami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( relish = ochutena na kusky nakrajana zelenina casto aj ovocie varene alebo nakladane v omacke ), v ramci kontextu slova tatarka je relish, nie pomazanka.
( aj ked ja si ju tiez davam na chleba).