Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Autor receptu: matus113
Jednoduché a zdravé,veď vyskúšajte
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si na olivovom oleji osmažíme cibuľku. K napoly osmaženej cibuľke pridáme na kocky pokrájaný baklažán. Medzitým ako sa nám dusí baklažán, uvaríme si cestoviny.
- Keď je baklažán napoly udusený pridáme cesnak. Cesnak nepridávame hneď na začiatku, pretože keď cesnak zhorí, je horký. Baklažán dusíme za stáleho miešania, kým úplne nezmäkne.
- Keď je baklažán mäkký, pridáme rajčinový pretlak a dochutíme čiernym korením a soľou. Varíme, pokiaľ sa nám pretlak neprehreje. Uvarené cestoviny scedíme. Neoplachujeme v studenej vode. Omáčku servírujeme s cestovinami a na záver posypeme parmezánom.