Cesnakový osúch

dusanhlavaty - fotkadusanhlavaty, 1. októbra 2009

Nikdy som to sám nepripravoval, ale recept od mamy som si odložil, pretože mi to strašne chutí. Cesnakový osúch je vynikajúci k fazuľovej polievke.

30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
3-4 ks
1 kocka
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Uvaríme a postrúhame zemiaky.

  2. 2

    Droždie dáme do pohára teplej vody, čím získame kvások.

  3. 3

    V mise zmiešame múku s postrúhanými zemiakmi, pridáme kvások, soľ a rascu. Vypracujeme (prípadne pridať teplú vodu). Necháme vykysnúť.

  4. 4

    Zmes roztlačíme na vymastený plech - a necháme ešte vykysnúť.

  5. 5

    Pečieme pri 180°C - 200°C. Počas pečenia pravidelne potierame masťou.

  6. 6

    Pripravíme tzv. "Pretretý cesnak": Roztlačený cesnak a soľ vidličkou šľaháme a pomaličky, potroške pridávame kvapky oleja.

  7. 7

    Hotový osúch potrieme pretretým cesnakom a dosolíme.

Diskusia k receptu

eave
Mňam . Tak tento určite vyskúšam .
Ďakujem 👍🏻




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia