Nikdy som to sám nepripravoval, ale recept od mamy som si odložil, pretože mi to strašne chutí. Cesnakový osúch je vynikajúci k fazuľovej polievke.
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Uvaríme a postrúhame zemiaky.
- 2
Droždie dáme do pohára teplej vody, čím získame kvások.
- 3
V mise zmiešame múku s postrúhanými zemiakmi, pridáme kvások, soľ a rascu. Vypracujeme (prípadne pridať teplú vodu). Necháme vykysnúť.
- 4
Zmes roztlačíme na vymastený plech - a necháme ešte vykysnúť.
- 5
Pečieme pri 180°C - 200°C. Počas pečenia pravidelne potierame masťou.
- 6
Pripravíme tzv. "Pretretý cesnak": Roztlačený cesnak a soľ vidličkou šľaháme a pomaličky, potroške pridávame kvapky oleja.
- 7
Hotový osúch potrieme pretretým cesnakom a dosolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem 👍🏻