Cesnakové uzly (fotorecept)
Autor receptu: vavan
pri tomto množstve receptov som nenašla že je tu takýto recept uvedený pod inakším názvom keďže som sa dozvedela od @egreska že ho tu pridala pod názvom cesnakové žemľe ale v šálkovej verzii tu je link
http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-zemle-fotorecept/12307-pouzi.html
12 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si spravíme kvások zo 20g droždia ,60ml mlieka a lyžičky kryštálového cukru.
Všetky ostatné prísady si dáme do misy a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do naolejovanej misy zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť1hodinu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov na pomúčenej doske tvarujeme uzly. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme kysnúť 30 minút.
- Maslo roztopíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom ,korením natrieme uzly a posypeme soľou .Pečieme na 180°C 30 minút.