Cesnakové uzly (fotorecept)

Autor receptu: vavan

pri tomto množstve receptov som nenašla že je tu takýto recept uvedený pod inakším názvom keďže som sa dozvedela od @egreska že ho tu pridala pod názvom cesnakové žemľe ale v šálkovej verzii tu je link http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakove-zemle-fotorecept/12307-pouzi.html

12
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si spravíme kvások zo 20g droždia ,60ml mlieka a lyžičky kryštálového cukru. Všetky ostatné prísady si dáme do misy a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto potrieme olejom a dáme do naolejovanej misy zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť1hodinu.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov na pomúčenej doske tvarujeme uzly. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme kysnúť 30 minút.
  3. Maslo roztopíme, zmiešame s pretlačeným cesnakom ,korením natrieme uzly a posypeme soľou .Pečieme na 180°C 30 minút.