Cesnaková polievka s rascou a vajcom

Autor receptu: patroveckypitrs

Túto polievku varím, keď mám bravčové kosti a je chrípkové počasie vlhko a chladno. Hovoríme jej vyrážací klin pre chrípku.

8 - 10
porcií
10 minút minút
príprava
160 a 30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prvý si uvarím vývar s bravčových kostí. Dávam do neho soľ, čierne korenie celé, nové korenie, 3 až 4 bobkové listy a koreňovú zeleninu. Varím ho asi 2,5 hodiny. Hotový vývar precedím cez sitko.
  2. Do hrnca dám bravčovú masť roztopiť. Do horúcej mastí nasypem posekaný cesnak a celú rascu miešam a dávam pozor nech to neprihorí. Za chvíľu pridám muku pár krát premiešam a odstavím zo sporáka a nasypem mletú papriku. Nechám nech sa paprika v masti roztopí a zalejem horúcim vývarom a znovu dám na sporák nech sa to rozvarí. Zatiaľ si očistím zemiaky a nakrájam na 1 cm kocky. Ak sa mi to v hrnci všetko varí dám do neho zemiaky a nechám variť až zemiaky zmäknú.
  3. Teraz si vajcia rozšľahám. Ak sú už zemiaky mäkké tak do polievky vlievam pomaly malou lyžičkou tenkým prúdom rozšľahané vajcia. Vzniknú z neho také vajcové slíže. Nechám to všetko prejsť varom asi päť minút dochutíme, ale opatrne lebo vývar bol ochutený. Môžeme podávať. Ja podávam polievku s opečeným sendvičom krajaným na 1cm kocky. To si robím keď mi ostane sendvič nakrájam a na sucho to opečiem v rúre dám potom vychladnuté do sáčku a mám do zásoby. Želám dobrú chuť v tieto upršané dní.