Cesnakáče
Autor receptu: klaura
Sú výborné k čaju, keď vonku hviždí meluzína, ale aj ku kyslej polievke namiesto chlebíka.
Kysnuté cesto si môžete urobiť podľa vlastného osvedčeného receptu, ale na slano.
10-12 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Urobíme kvások. Z múky, vajec, oleja, zvyšného mlieka, prášku do pečiva a soli zamiesime spolu s kváskom vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
Tuk vymiešame v miske spolu so soľou a pretlačeným cesnakom.
- Na doske vykysnuté cesto ešte premiesime a rozdelíme na 4 časti, ktoré vyvaľkáme na hr. asi 0,5 cm. Potrieme cesnakovou plnkou, zvinieme ako roládu a nakrájame šikmo cik-cak.
Dáme na plech (papier na pečenie), potrieme rozšľahaným žĺtkom a ešte necháme na teplom mieste nakysnúť asi 20 min. Pečieme dorúžova. Môžeme posypať razcou, sezamom, makom ...