Červené grule (zemiaky)

soncya - fotkasoncya, 9. marca 2012

Obľúbená príloha môjho mužíčka.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 múčne




Postup

  1. 1

    Olúpané zemiačky pokrájame na kocky. V hrnci si na masti speníme cibuľu, pridáme umyté na kocky pokrájané zemiaky, posolíme, zalejeme vodou, ale len tak, aby nám presne zakryla zemiaky, pridáme 2 ČL mletej červenej papriky a varíme do zhustnutia. Necedíme! Je veľmi vhodné použiť zemiaky s vysokým obsahom škrobu, nakoľko hotové zemiačky by mali maťv konečnej fáze v prívarkovú konzistenciu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne69
moj otec ich robieval,na stavanej peci,volali sme ich dusene zemiacky,mali privarkovu konzistenciu,su vynikajuce...
danielas
potvrdzujem,sú vynikajúce. Spomenula som si,že ich robievala naša mama. Veru,urobím,díky za pripomenutie:))
evanaaa
Takto si podusím zemiaky, len menej vody, na malom plameni do mäkka, keď robím granatír, ja nevarím zvlášť. Aj som si mnohokrát povedala, že si ich podusím len tak, bez cestovín, teda, ako teraz ty.
krastanko
tusim, ze nejake podobne zemiaky robia aj v rakusku, ale oni mavaju kyslejsiu chut a su vyborne napr. k reznom. ma niekto taky recept? rad by som ich vyskusal....d.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia