Šošovica
Červená šošovica s quinoou
Autor receptu: blissofplants
Tento obed máte uvarený za pol
hodinku, ak práve nemáte quinou,
môžete ju nahradiť ryžou alebo
zemiakovou kašou.*
Takisto, môžete použiť akúkoľvek
zeleninu, ktorú práve máte doma.
Dobrú chuť. ?
3-4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Osolíme.
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný pór, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájaný zeler, na malé kúsky pokrájanú cuketu, nadrobno nakrájanú zelerovú stonku a pár minút restujeme.
- Pridáme šošovicu s vodou a varíme približne 15 minút. Ochutíme a pridáme paradajky spolu s cícerom a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.
- Na záver môžme pridať listy z reďkoviek (alebo špenátu), chilli papričky, šťavu z pomaranča, dobre premiešame a podávame s uvarenou quinoou.