Šošovica

Červená šošovica s quinoou

Autor receptu: blissofplants

Tento obed máte uvarený za pol hodinku, ak práve nemáte quinou, môžete ju nahradiť ryžou alebo zemiakovou kašou.* Takisto, môžete použiť akúkoľvek zeleninu, ktorú práve máte doma. Dobrú chuť. ?

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme vodou a pod pokrievkou uvaríme domäkka. Osolíme.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný pór, cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, pridáme na kocky nakrájaný zeler, na malé kúsky pokrájanú cuketu, nadrobno nakrájanú zelerovú stonku a pár minút restujeme.
  3. Pridáme šošovicu s vodou a varíme približne 15 minút. Ochutíme a pridáme paradajky spolu s cícerom a varíme kým zelenina a šošovica nezmäknú.
  4. Na záver môžme pridať listy z reďkoviek (alebo špenátu), chilli papričky, šťavu z pomaranča, dobre premiešame a podávame s uvarenou quinoou.