Dusená paradajková ryža

Červená ryža

Autor receptu: 2010

Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal som sa na recept na tuto farebnu cervenu ryzu. Je to perzska paradajkova ryza.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibulu nakrajame na drobno a kratko oprazime na oleji pridame pol lyzicky kurkumy, zmiesame spolu.
  2. Ked mame cerstve dobre paradajky tak ich obarime, ochladime a osupeme. Nakrajame na male kusky a vmiesame k cibulovemu zakladu + lyzica, dve paradajkoveho pretlaku a mletu stiplavu papriku, podla chute.
  3. Pridame vodu a prepratu ryzu, osolime, okorenime a dusime podla svojho postupu.
  4. V restauracii pridali berberisove hrozienka, piniove oriesky a olivovy olej. Klasicky domaci recept sa robi s pridanim na male kocky nakrajanych zemiakov. PS: To biele je cesnakova majoneza