Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou fotorecept

celero - bez fotkycelero, 19. decembra 2011
Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept)
Foto: celero

Podľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, Zobraziť celý popisPodľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, čo je aktuálne doma k dispozícii). Dobre to vyzerá, výborne chutí a je to rýchlo hotové - perfektné jedlo ;)

2-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
100 g čerstvý
4 plátky
 čerstvá
Zálievka:
6 čajová lyžička
3 čajová lyžička
3 čajová lyžička
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Do šálky alebo šejkra dáme suroviny na zálievku a miešame až kým nemá zálievka hladký zamatový vzhľad - trvá to chvíľu. Figy priečne poprekrajujeme, jemne roztvoríme a spolu s prosciuttom, syrom a bazalkou naaranžujeme na tanier. Pridáme zálievku a máme hotovo :) Podávame s opečeným bielym toastom, čerstvou bagetou alebo len tak.

    Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv sme si k jedlu naliali sauvignon blanc (na obrázku), ale nebolo to ono. Vymenili sme ho za ľadový veltlín od pána Štiglica a toto už bola kombinácia bezchybná (na fotku s týmto vínkom sme už nemysleli... :)

    Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

maartina
krááásne, neodolala by som ...tuším som ho aj videla tento recept pripravovať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia