Černohorský rezeň

Černohorský rezeň
Foto: uschi
uschiUschi, 34 ročná žena, Topoľčany, recept pridala: 8. januára 2010 12:30Ďalšie jej recepty

Výborný recept, ktorý má množstvo variácií.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rezne opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajec, mlieka, múky a soli pripravíme hustejšie palacinkové cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na oleji. Preložíme ich na papierový obrúsok a ešte teplé posypeme strúhaným syrom.

2

Podávame so zeleninovým šalátom a hranolkami. Do cestíčka môžeme pridať čokoľvek. Nadrobno nakrájanú farebnú papriku, alebo prelisovaný cesnak, akýkoľvek nastrúhaný syr, sézamové semienka... Vrch rezňov môžeme posypať nivou, alebo nastrúhaným hermelínom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 8. januára 2010 o 16:02
    Hm, ja si myslím, že toto je parížsky rezeň, černohor má mať zemiakové cestíčko.


  • elmer, 11. januára 2010 o 10:49
    toto mi pripomenulo jednu pomerne zabavnu prihodu, ktoru sme zazili cestou na silvestra...stalo sa nam to v Janosikovej kolibe v Liptovskej osade (pozn. autora : tejto "restauracii" sa na mile vyhnite, zla obsluha, otrasne jedlo...) Ale k veci. Anglicky preklad cernohorskeho rezna je totiz podla ich jedalneho listka : black mountain schnitzel :) :) :) + ine skvosty ako kuracia pecen = crow liver (vrania) ci pecena klobasa = bacon :) :) :)


  • brokolicka, 6. marca 2010 o 17:38
    veru, veru- černohor je z cesta zemiakového


  • luciasjm, 14. marca 2010 o 20:03
    presne tak, cernohorsky rezen je zo zemiakoveho cesta ...


  • lucylee, 7. júla 2010 o 11:56
    niečo pre môjho manžela


  • dorisa, 7. marca 2011 o 17:28
    Hladám na vareche a čo nenájdem, tento skvelý rezeň. Mnam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 31/2015: Letné dezerty Letné dezerty
Časopis Varecha v piatok 31. júla v denníku Pravda.


TOPlist