Černohorský rezeň

Černohorský rezeň
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 8. januára 2010 12:30Ďalšie jeho recepty

Výborný recept, ktorý má množstvo variácií.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rezne opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajec, mlieka, múky a soli pripravíme hustejšie palacinkové cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na oleji. Preložíme ich na papierový obrúsok a ešte teplé posypeme strúhaným syrom.

2

Podávame so zeleninovým šalátom a hranolkami. Do cestíčka môžeme pridať čokoľvek. Nadrobno nakrájanú farebnú papriku, alebo prelisovaný cesnak, akýkoľvek nastrúhaný syr, sézamové semienka... Vrch rezňov môžeme posypať nivou, alebo nastrúhaným hermelínom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 8. januára 2010 o 16:02
    Hm, ja si myslím, že toto je parížsky rezeň, černohor má mať zemiakové cestíčko.


  • elmer, 11. januára 2010 o 10:49
    toto mi pripomenulo jednu pomerne zabavnu prihodu, ktoru sme zazili cestou na silvestra...stalo sa nam to v Janosikovej kolibe v Liptovskej osade (pozn. autora : tejto "restauracii" sa na mile vyhnite, zla obsluha, otrasne jedlo...) Ale k veci. Anglicky preklad cernohorskeho rezna je totiz podla ich jedalneho listka : black mountain schnitzel :) :) :) + ine skvosty ako kuracia pecen = crow liver (vrania) ci pecena klobasa = bacon :) :) :)


  • brokolicka, 6. marca 2010 o 17:38
    veru, veru- černohor je z cesta zemiakového


  • luciasjm, 14. marca 2010 o 20:03
    presne tak, cernohorsky rezen je zo zemiakoveho cesta ...


  • lucylee, 7. júla 2010 o 11:56
    niečo pre môjho manžela


  • dorisa, 7. marca 2011 o 17:28
    Hladám na vareche a čo nenájdem, tento skvelý rezeň. Mnam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist