Černohorský rezeň

Černohorský rezeň
Foto: uschi
uschiUschi, recept pridal: 8. januára 2010 12:30Ďalšie jeho recepty

Výborný recept, ktorý má množstvo variácií.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rezne opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z vajec, mlieka, múky a soli pripravíme hustejšie palacinkové cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na oleji. Preložíme ich na papierový obrúsok a ešte teplé posypeme strúhaným syrom.

2

Podávame so zeleninovým šalátom a hranolkami. Do cestíčka môžeme pridať čokoľvek. Nadrobno nakrájanú farebnú papriku, alebo prelisovaný cesnak, akýkoľvek nastrúhaný syr, sézamové semienka... Vrch rezňov môžeme posypať nivou, alebo nastrúhaným hermelínom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jody, 8. januára 2010 o 16:02
    Hm, ja si myslím, že toto je parížsky rezeň, černohor má mať zemiakové cestíčko.


  • elmer, 11. januára 2010 o 10:49
    toto mi pripomenulo jednu pomerne zabavnu prihodu, ktoru sme zazili cestou na silvestra...stalo sa nam to v Janosikovej kolibe v Liptovskej osade (pozn. autora : tejto "restauracii" sa na mile vyhnite, zla obsluha, otrasne jedlo...) Ale k veci. Anglicky preklad cernohorskeho rezna je totiz podla ich jedalneho listka : black mountain schnitzel :) :) :) + ine skvosty ako kuracia pecen = crow liver (vrania) ci pecena klobasa = bacon :) :) :)


  • brokolicka, 6. marca 2010 o 17:38
    veru, veru- černohor je z cesta zemiakového


  • luciasjm, 14. marca 2010 o 20:03
    presne tak, cernohorsky rezen je zo zemiakoveho cesta ...


  • lucylee, 7. júla 2010 o 11:56
    niečo pre môjho manžela


  • dorisa, 7. marca 2011 o 17:28
    Hladám na vareche a čo nenájdem, tento skvelý rezeň. Mnam.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist