Foto: hviezdickaz
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g alebo karé |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
3 PL surové nastrúhané |
|
nastrúhaný |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne,okrajové blanky narežeme,vyklepeme a osolíme. Mlieko, vajcia, múku, trochu soli a postrúhané zemiaky vyšľaháme na cestíčko, v ktorom obaľujeme rezne. Ak sa nám zdá cestíčko málo husté, prisypeme ešte trochu múky a zamiešame.
-
2
Rezne obalíme v cestíčku z oboch strán.
-
3
Vyprážame ich z oboch strán na rozpálenom tuku,plameň však stiahneme na minimum, aby sa nám rezeň dobre prepiekol.
-
4
Keď rezeň otočíme, posypeme ho strúhaným syrom, ktorý sa tak pekne roztečie.
-
5
Podávame so zemiakmi a kyslou uhorkou.
skusam ci sa mi ta foto prida
Černohorský je po česky (černý).