Čerešňový koláč stracciatella fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 30. júna 2015

Ešte som skúšala tiež jeden recept - trochu som si ho pozmenila a tu je výsledok.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

320g g
6 ks
6 PL
1/2 sáčku
Krém stracciatella:
500 g
500 g
400 ml
2 PL
100 g
3 sáčky
2 sáčky
1000 g
2 - 3 balíčky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia si rozdelíme - bielka vyšľaháme do tuha pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuha potom pridáme žĺtka pomletý mak a PDP. Dobre vymiešame a vylejeme na plech. Plech sme si vyložili pečiacim papierom. Dáme piecť tak ako tradičnú piškótu.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme cesto upečené necháme ho vychladnúť - potom zložíme papier dáme nazad na plech potrieme veľmi jemno džemom.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne - do tvarohu dáme mascarpone dobre premiešame potom kyslú smotanu znovu premiešame ďalej vanilkový cukor, mak a nastrúhanú čokoládu. Želatínu si rozpustíme necháme trochu zachladiť primiešame do tvarohovej plnky a vylejeme na plech. Dáme trochu asi tak na 5-10 minút do chladničky. Zatiaľ si uvaríme ďalšiu želatínu - varíme podľa návodu len jednu minútu. Zabudla som aj prvú si pripravíme presne podľa návodu.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Čerešne vykôstkujeme dáme na stuhnutú tvarohovú plnku a zalejeme trochu vychladnutou želatínou. Koláčik dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa /ak vydržíte/ Tu na foto sú len čerešne zabudla som fotiť kde bola aj želatína.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a tu je zákusok.

    Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak vyskúšate prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ampara
Toto sa mi páči,keď je mak aj v ceste,aj v plnke,ukladám,5*!
danielas
Vyzerá byť veľmi fajnový tvoj koláčik. Myslíš, že ten krém nutne potrebuje želatínu? Akosi som nezvykla s ňou robiť, tak mám rešpekt. Ale mám Rajo jemný tvaroh, bol by asi dosť riedky bez želatíny, aj keď tam máš pochúťkovú, mascarpone...čo myslí
š @sonulienka
No a na ovocie tá želatína - tá dá koláčiku správny šmrnc. 5*
sonulienka
@danielas áno aj keď je tam mascarpone a kyslá smotana dala som želatínu bez varenia obávala som sa, že to ovocie to neudrží a koláčik nebude taký ako má byť teda plnka ovocie by asi kleslo a rozišlo by sa to.
tiginko
tak s týmto zákuskom si si u mňa veľmi šplhla @sonulienka. Málokedy sa nájde tak dokonalá maškrta bez klasickej múky. Pokúsim sa čo najskôr vyskúšať, možno ešte radšej s višňami. Ďakujem za super recept
sonulienka
Srdečne Vám ďakujem za komentíky. Budem rada keď vyskúšate a hlavne keď bude chutiť. Snažila som sa vymyslieť tak recept aby to mohla aj moja dcéra ako som už veľa krát písala má bezlepkovú diétu.
babkamt
už podľa použitých ingrediencií je to chutný koláčik.
patroveckypitrs
Ja sa na to vybodnem a potom mám isť spať po nočnej. Zas sa mi bude snívať o zákuskoch. Hneď by som si dal štyri kúsky aj spánok by bol lepší. Mňáám.
sonulienka
@mariaklara áno čerešne - svoje domáce keď som ich odkôstkovala nebol tam ani jeden jediný červík sú fakt fantastické. Nie je ich tento rok veľa ale sú sladučké a pekné veľké. Ďakujem za komentík. A podľa mňa by sa mohlo na vrch položiť rôzne ovocie ktoré máme dostupné.
mirop
vyzera nadherne, musi byt uzasny... ceresne a mak = slast
venusa
Sonulienka, koláč nema chybu, zvlášť pre tych, ktori ľúbia kombináciu mak/čerešne. Vzdy pri prvých čerešniach robím zemiakové gule z čerešní mne s makom, dcéra ho nemusí, jej tvarohom, alebo kakaom. Mame mladú čerešňu, peknú, uvidíme kolko mraz škôd narobil. Ale sa nam vyšplhali cenovo, svet sa mení aj príroda.
sonulienka
@Venusa ďakujem. Veru máme drahé ovocie mráz narobil škodu. Ale tento koláčik som už robila aj s iným ovocím napríklad jahody. Alebo som robila nahú tortu s týmto krémom a dala som maliny jahody černice a čučoriedky dá sa všelijako. Aj naša čerešňa zatiaľ vyzerá bledo uvidíme či niečo bude.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia