Čerešňový koláč stracciatella (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Ešte som skúšala tiež jeden recept - trochu som si ho pozmenila a tu je výsledok.
40 minút príprava |
20-25 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Vajcia si rozdelíme - bielka vyšľaháme do tuha pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuha potom pridáme žĺtka pomletý mak a PDP. Dobre vymiešame a vylejeme na plech. Plech sme si vyložili pečiacim papierom.
Dáme piecť tak ako tradičnú piškótu.
- Keď máme cesto upečené necháme ho vychladnúť - potom zložíme papier dáme nazad na plech potrieme veľmi jemno džemom.
- Urobíme si tvarohovú plnku nasledovne - do tvarohu dáme mascarpone dobre premiešame potom kyslú smotanu znovu premiešame ďalej vanilkový cukor, mak a nastrúhanú čokoládu. Želatínu si rozpustíme necháme trochu zachladiť primiešame do tvarohovej plnky a vylejeme na plech. Dáme trochu asi tak na 5-10 minút do chladničky. Zatiaľ si uvaríme ďalšiu želatínu - varíme podľa návodu len jednu minútu. Zabudla som aj prvú si pripravíme presne podľa návodu.
- Čerešne vykôstkujeme dáme na stuhnutú tvarohovú plnku a zalejeme trochu vychladnutou želatínou.
Koláčik dáme do chladničky najlepšie do druhého dňa /ak vydržíte/
Tu na foto sú len čerešne zabudla som fotiť kde bola aj želatína.
- No a tu je zákusok.
- Ak vyskúšate prajem dobrú chuť.