Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom
Autor receptu: vikulqa
8 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Dáme variť karfiol. Medzitým si pripravíme jednoduché cesto a to zmiešaním všetkých ingrediencií ( múka, olej, soľ kmín ). Do zmesi pridávame vodu kým cesto nieje akurát. Malo by sa pekne odlepovať od krajov. Potrieme si pekáč olejom a cesto jednoducho prstami poroztláčame aby bolo okrúhle. Všetky ostatné suroviny ukladáme asi 3 cm od okraja, aby som potom dal dvihnúť. Na cesto dáme najprv kečup, posypeme bazalkou na ktorú naukladáme nakrájané cherry paradajky. ( preto som zvolila cherry lebo sú kyslejšie ako obyčajné ). Ďalej ukladáme karfiol, patizón, šampiňóny. Zahneme okraje. Posypeme slnečnicvými semiačkami, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry.
- Tu je v náreze :D
|