Celozrnné slivkové muffiny so sezamom fotorecept
Foto: archaa
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si ingrediencie.
-
2
Na jemne vymastenej panvici opražíme sezamové semienka a necháme ich vychladnúť v miske.
-
3
Slivky umyjeme a odkôstkujeme. 12 polovíc nakrájame na tenšie mesiačiky a odložíme bokom. Zbytok nakrájame na malé kúsky. Múky, cukor a vínny kameň zmiešame v miske a pridáme kyslé mlieko, vajce, olej a opražený sezam. Ručným šľahačom dobre vyšľaháme. Nadrobno nakrájané slivky primiešame vareškou...
-
4
...a cestom naplníme muffinové košíčky.
-
5
Na vrch naukladáme mesiačiky sliviek a dáme piecť do vyhriatej rúry na asi 25 minút pri 180 stupňoch. Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
ďakujem pekne!
vďaka :)
Áno...teším sa na správičku :)
To aj ja a ďakujem za komentárik a vyskúšanie...Teším sa, že sa vydarili
Wooooow tak to už áno!!! Nádhera....ďakujem za fotočku aj komentárik a veľmi sa teším, že sa ujali tak ako u mňa... Milujem tú chuť opraženého sezamu v nich a aj ten vínny kameň robí úplne prírodnú chuť muffín, nie ako po pridaní pdp...
Všetko dobré želám...
varecha.pravda.sk/diskusie/vinny-kamen-/3570-forum.html...
Velmi sa tesim a dakujem :)