Celozrnné medové kolieska so sezamom fotorecept
Foto: kukulienka71
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Sezamové semienka opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť.
-
2
Použite kôru chemicky neošetrených citrusov alebo cukrársku - kúpenú. Vyškrabala som kúsok vanilkového struku.
-
3
Múka, ktorú som použila
-
4
Suroviny zmiešame v mise, vodu prilievame po častiach podľa potreby, možno jej bude treba menej či viac ako je v rozpise, aby ste dostali polotuhé, nelepivé cesto.
-
5
Premiesené cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku asi pol cm. Vykrajujeme menšie kolieska a pečieme na plechu v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút. Jedno koliesko vyberte, prelomte a ak je ešte vnútri surové, pečte ďalej. Recept uvádzal len 12-15 minút.
-
6
Nečakajte krehké keksíky, tieto sú pevnejšie a tvrdšie na skus. Odmenou je však výborná vôňa a chuť. Môžete ich chrúmať "holé" alebo poliate polevou, pospájané džemom, namáčané...
Tie som robila, boli dobre.
Veľmi chutný a zaujímavý recept.
@evanaaa , státím nezmäknú. Pomôže prehriať ich. Zuby si šanuj:-)