Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom

soncya - fotkasoncya, 11. októbra 2016
Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom
Foto: Soncya

Bez pridaného bieleho cukru.

35
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
130 g
100 ml horúca
100 ml
2 PL
200 g
1/2 bal
 na potretie
Krém:
500 g
500 ml
2 bal
100 g
 podľa potreby
Ganache:
100 ml
120 g
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Korpus: 5 vajec, 20 dg celozrnná múka, 13 dg trstinový (ja dávam pol na pol s kokosovým cukrom) cukor, 1/2 prášku do pečiva. 1 dl horúcej vody, 1 dl oleja, kakao 2 PL. Bežný postup, žĺtky vymiešať s cukrom, potom pridať vodu, olej, primiešať 2 PL kakaa, potom múku s kypriacim práškom a opatrne sneh vyšľahaný z bielkov. Piekla som 15 min na 170 °C. Upečený teplý korpus potrieť pikantným džemom.

  2. 2

    Krém: mascarpone + roztopená horká čokoláda, prisladiť javorovým sirupom, vmiešať vyšľahanú šľahačku so sužovačom. Ja dávam 1/2 litra. Krému je síce veľa, ale dá sa použiť aj inde, ja zvyknem zmraziť ako zmrzlinu.

  3. 3

    Ganache: 100 ml šľahačkovej smotany dať zovrieť a zaliať 120 g rozpustenej horkej čokolády. Pomaly miešať, kým nezhustne, potom naliať na vychladnutý koláč. Nechať stuhnúť. Krájať. Jesť. :) Na ďalšom obrázku je koláč spracovaný ako torta, toto množstvo na tortu vystačí, preto to množstvo plnky. :) Prajem dobrú chuť.

    Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom - obrázok 3

Diskusia k receptu

danda3
Krásny koláčik, mascarpone som si aj ja v poslednej dobe obľúbila a mením pôvodné maslové plnky za tie s mascarpone.
radost
..krem úžasných obrázkov padlo do oka:

=vmiešať vyšľahanú šľahačku so sužovačom=

potešilo oko..jazyk naprázdno ..keďže ponúknuť sa nedá..:-)
soncya
Ďakujem za nahliadnutie.
@danda3 tie krémy sú fakt lepšie. @Ancicka vyskúšaj. @Radost našla chybičku, ale že aká sa mi podarila!! :D Je pravda, že súžená som, bude to mesiac, čo som sa musela rozlúčiť s mojím psíkom. Mala som ju 9 krásnych rokov, nakoľko ochorela na tú pliagu pliagovitú, musela som urobiť doteraz najťažšie rozhodnutie v mojom živote. :(
haji
@Soncya (11.10.2016 12:38)
Krásná! Odešla do psího nebíčka a létá na obláčku i s našim Maxíkem, Arnoštem, Punťou a všemi psíky, které jsem znala i s těmi ostatními, které jsem neměla čest znát, ale všichni pejsci jsou tam šťastní a radostní.
Na dálku objímám a věřím, že se ti, milá @Soncya časem uleví. Drž sa!
haji
Recept se mi moc líbí, ať už jako kocky nebo torta. Krásná práce! Mám dotaz - ta polohrubá celozrnná mouka je obyč a nebo něco spešl? Je to pro mě vcelku novinka. Jeden se pořád učí.
terinka55
Hoci nie som doslova milovník sladkého, ale iba obdivovateľ, Tvoje kocky sú parádne, chválim!
Viem pochopiť Tvoj žiaľ, pred Vianocami 3 dni sme museli urobiť tiež ťažké rozhodnutie. Ronynko mal 16,5 roka. Pred 2 mesiacmi syn v noci doniesol šteniatko asi 4 týždňové, niekto pred ním vyhodil z auta. Tak sme ho prijali, je to nádherný križenček "kavaliera", pozdravujem, veľa sily!
3sandra3
Tvoja Megy bola krásna. Verím, že Ti zviera srdce od smútku.
A rezy vyzerajú fantasticky. Chcem sa spýtať, keď si robila v tvare torty, tortový korpus si prekrojila? Ďakujem...
soncya
@3sandra3 (11.10.2016 17:00)

Pekný večer, áno prekrojila. Ale na tortu som použila klasickú polohrubú múku s celozrnnou v pomere 1:1, 1dl oleja a 1dl horúcej vody.
staja
Krásny zákusok, samé dobré veci. Ak ho máš vyskúšaný aj na plechu, mohla by si napísať jeho rozmer, ktorý je na tých 200 g múky? Ďakujem, @Soncya.