Celozrnné kocky s čoko-mascarpone krémom

Autor receptu: soncya

Bez pridaného bieleho cukru.

35
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Korpus: 5 vajec, 20 dg celozrnná múka, 13 dg trstinový (ja dávam pol na pol s kokosovým cukrom) cukor, 1/2 prášku do pečiva. 1 dl horúcej vody, 1 dl oleja, kakao 2 PL. Bežný postup, žĺtky vymiešať s cukrom, potom pridať vodu, olej, primiešať 2 PL kakaa, potom múku s kypriacim práškom a opatrne sneh vyšľahaný z bielkov. Piekla som 15 min na 170 °C. Upečený teplý korpus potrieť pikantným džemom.
  2. Krém: mascarpone + roztopená horká čokoláda, prisladiť javorovým sirupom, vmiešať vyšľahanú šľahačku so sužovačom. Ja dávam 1/2 litra. Krému je síce veľa, ale dá sa použiť aj inde, ja zvyknem zmraziť ako zmrzlinu.
  3. Ganache: 100 ml šľahačkovej smotany dať zovrieť a zaliať 120 g rozpustenej horkej čokolády. Pomaly miešať, kým nezhustne, potom naliať na vychladnutý koláč. Nechať stuhnúť. Krájať. Jesť. :) Na ďalšom obrázku je koláč spracovaný ako torta, toto množstvo na tortu vystačí, preto to množstvo plnky. :) Prajem dobrú chuť.