Foto: lucylee
Recept mám z jednej kuchárskej knihy, ktorú mali v Anglicku. Nepamätám si názov, ani autora, ale patrí medzi naše najobľúbenejšie koláče a je Zobraziť celý popisRecept mám z jednej kuchárskej knihy, ktorú mali v Anglicku. Nepamätám si názov, ani autora, ale patrí medzi naše najobľúbenejšie koláče a je to zdravšia verzia sladkého. Mrkva, trstinový cukor, škorica a oriešky mu dodávajú nezameniteľnú chuť. Ja ho vždy robím v okrúhlej tortovej forme a z dvojitej dávky. Rozpis surovín je na základnú dávku.
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
125 g /trstinový cukor |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
125 g strúhaná |
|
25 g /múčka |
|
25 g posekané |
|
na ozdobu |
|
1/2 balíčka |
|
Plnka: | |
50 g |
|
225 g |
|
1 ČL /z limetky |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Jemne vymažeme plech alebo tortovú formu a vystelieme papierom na pečenie. Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva a pridáme soľ a škoricu.
-
2
Vmiešame do zmesi hnedý cukor.
-
3
Pridáme vajíčka a olej do suchých surovín a dobre premiešame.
-
4
Vmiešame postrúhanú mrkvu, kokos a vlašské orechy.
-
5
Vlejeme zmes do pripravenej formy (plechu) a pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
-
6
V mise vyšľaháme maslo, syr (neochutenú smotanovú nátierku), práškový cukor a citrónovú (limetovú) šťavu až kým nie je zmes krémová a nadýchaná. Koláč vyberieme z formy...
-
7
a natrieme krémom. Ozdobíme vlašskými orechmi.
-
8
A podávame....
a na krem pouzivam Philadephia cream cheese vyslahany
s cukrom a vanilkou;-)