Carrot cake-Mrkvový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

Recept mám z jednej kuchárskej knihy, ktorú mali v Anglicku. Nepamätám si názov, ani autora, ale patrí medzi naše najobľúbenejšie koláče a je to zdravšia verzia sladkého. Mrkva, trstinový cukor, škorica a oriešky mu dodávajú nezameniteľnú chuť. Ja ho vždy robím v okrúhlej tortovej forme a z dvojitej dávky. Rozpis surovín je na základnú dávku.

25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jemne vymažeme plech alebo tortovú formu a vystelieme papierom na pečenie. Múku preosejeme do misy s práškom do pečiva a pridáme soľ a škoricu.
  2. Vmiešame do zmesi hnedý cukor.
  3. Pridáme vajíčka a olej do suchých surovín a dobre premiešame.
  4. Vmiešame postrúhanú mrkvu, kokos a vlašské orechy.
  5. Vlejeme zmes do pripravenej formy (plechu) a pečieme v predhriatej rúre 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
  6. V mise vyšľaháme maslo, syr (neochutenú smotanovú nátierku), práškový cukor a citrónovú (limetovú) šťavu až kým nie je zmes krémová a nadýchaná. Koláč vyberieme z formy...
  7. a natrieme krémom. Ozdobíme vlašskými orechmi.
  8. A podávame....