Cannelloni

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom

Autor receptu: redakcia

Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj chutia, pekne vyzerajú a lákavo voňajú.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme domäkka. Pridáme mleté mäso, hrudky roztláčame vareškou. Keď mäso zhnedne, pridáme špenát a premiešame, kým špenát nezvädne. Zmes dáme do misy.
  2. Cannelloni predvaríme podľa návodu na obale. Do mäsovej zmesi pridáme ricottu, polovicu nakrájanej bazalky, osolíme, okoreníme a premiešame. Prstami a malou lyžicou plníme cannelloni mäsovou zmesou. Do zapekacej misy vlejeme polovicu krájaných paradajok a vmiešame to, čo nám zvýšilo z mäsovej zmesi.
  3. Do misy naukladáme cannelloni a prelejeme zvyšnými paradajkami. Misu prikryjeme alobalom a pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Upečené cannelloni posypeme zvyšnou bazalkou, podávame so šalátom a s kúskami opečeného chleba.