Cannelloni
Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Autor receptu: redakcia
Po bohatom
sviatočnom
stole dobre padne
hodovanie na trochu
ľahší spôsob. Teda
zo zdravších surovín
spracovaných šetrnými
technológiami, ktoré
však určite zasýtia
aj chutia, pekne
vyzerajú a lákavo
voňajú.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a pražíme domäkka. Pridáme
mleté mäso, hrudky roztláčame vareškou. Keď
mäso zhnedne, pridáme špenát a premiešame, kým
špenát nezvädne. Zmes dáme do misy.
- Cannelloni predvaríme podľa návodu na obale.
Do mäsovej zmesi pridáme ricottu, polovicu nakrájanej bazalky,
osolíme, okoreníme a premiešame. Prstami a malou
lyžicou plníme cannelloni mäsovou zmesou. Do zapekacej
misy vlejeme polovicu krájaných paradajok
a vmiešame to, čo nám zvýšilo z mäsovej zmesi.
- Do misy naukladáme cannelloni a prelejeme
zvyšnými paradajkami. Misu prikryjeme alobalom
a pečieme 35 – 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Upečené cannelloni posypeme zvyšnou bazalkou,
podávame so šalátom a s kúskami opečeného chleba.