Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu

manek380 - fotkamanek380, 11. augusta 2013
Candát (zubáč) v mandlovém trojobalu
Foto: manek380

Velmi příjemná úprava candátího filetu, jehož chuť je podtržena mandlovým trojobalem.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1 ks na citronovou šťávu
2 ks
200 g
200 g
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Porce candáta osušíme, pokapeme citronem, osolíme a dáme na 30 minut odpočinout. Potom rybu lehce protáhneme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance smíchané s mandlovými plátky a zvolna smažíme na másle dorůžova. Na talíři rybu ozdobíme měsíčkem citronu a jako přílohu použijeme vařené nebo opečené brambory. Můžeme však podávat jen tak, nebo s pečivem, jako slanou chuťovku.

Diskusia k receptu

izabella929
Keď som uvidla recept, hneď som vedela, že toto môže byť iba od teba.-)) krásne, chutné a úplne fajn.-))
danda3
Výborný obed, zubáča som nejedla ani nepamätám, pochúťka!☺
polovacka
Dobra praca - jedlo resp. recept . Zubac je velmi dobra ryba. Kde ja zijem zubace nie su , nieco podobne je Walleye a Bass - ja to robim takto : ocistim rybu a filety okorenim , osolim , pridam trocha rasce-kminu , obalim a vysmazim do zlatista ( zmes na obalovanie :hladka muka , sol , korenie , paprika mleta , trosicka kary korenie , vajicko , pivo / to vsetko zmiesam - vyslaham , zmes na obalovanie ma byt troska riedsia - filety obalit / namocim a vysmazim ) ako priloha je dobra zelena fazulka - podusena na pare a pomastena horucim maslom /pridat lupienky z mandli a premiesat . Dalsia priloha je : postruhat mrkvu , pridat stavu z citronu , pridat na hrubo pomlete vlasske orechy , 3-5 strucky cesnaku - pretlacic , troska medu a premiesat , rybu - filety mozme podavat s cim kolvek / zemiaky , pasta , pecivo , alebo mozme pouzit zltu takvicu podusenu na masle .
babidka
Zubac patri k tym malo rybkam ktore mi chutia :-)Mozno sa ti nebude pacit co teraz poviem - ale vyprazat zubaca v trojobale /nech by v nom bolo hocico/ sa mi zda tak isto ruhacske ako vyprazat v trojobale lososa ci pstruha. Ta rybka ma taku dobru delikatnu chut , ze vyprazanie v trojobale ju podla mojho nazoru dost znehodnoti . Osobne mam bezne rezne velmi rada ale ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia