Bylinkové zemiakové vejáriky

dobrakucharka - bez fotkydobrakucharka, 29. augusta 2013

Tenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá vašu jedáleň naplní zvodnou vôňou stredomorskej kuchyne. Toto jedlo je Zobraziť celý popisTenké plátky zemiakov zapečené s parmezánom, rozmarínom, tymianom a cesnakom vytvárajú chrumkavú prílohu, ktorá vašu jedáleň naplní zvodnou vôňou stredomorskej kuchyne. Toto jedlo je s juhovýchodnej časti Talianska.

4
porcie
30 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks veľké
3 PL
2 vetvičky
6 vetvičiek
4 strúčiky
6 PL
25 g
 štipka
50 g




Postup

  1. 1

    Zapnite rúru na 180 °C ( plyn na st. 4 ). Zemiaky oškriabte, pozdížne rozkrojte a nakrájajte priečne na tenké plátky : pevne ich pridržujte pri sebe. Vymastite zapekaciu misku troškou olivového oleja.

  2. 2

    Rozložte polovice zemiakov do zapekanej misky ( Tip : Aby pripravené zemiakové vejáriky udržali tvar, prenášajte ich do zapekacej misky, pomocou širokého noža alebo lopatky, ktorú zasuniete pod nakrájanú polovicu zemiaka. Nôž alebo lopatku držte v jednej ruke a druhou rukou opatrne zosuňte zemiakové plátky do misky ) do úhľadných vejárikov. Čerstvý rozmarín a tymian umyte, osušte papierovou servítkou a z vetvičiek otrhajte lístky.

  3. 3

    Ošúpte cesnak a nasekajte nadrobno. Zmiešajte nasekané čerstvé bylinky a cesnak so strúhankou a touto zmesou rovnomerne posypte zemiakové vejáriky.

  4. 4

    V hrnci rozohrejte maslo, pridajte olivový olej, soľ, čierne korenie a lyžicou rovnomerne polejte zemiaky tak, aby zmes prenikla medzi plátky.

  5. 5

    Pečte asi 40 minút. Nastrúhajte parmezán, posypte zemiaky a pečte ešte 15 minút, až sa na povrchu utvorí zlatá kôrka a vo vnútri zmäknú. Ozdobte vetvičkami čerstvého rozmarínu a podávajte.

  6. 6

    Podávajte ako prílohu ku kuracím rezňom alebo grilovaným jahňacím kotletám ozdobených citrónom.

Diskusia k receptu

2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Výborné. Určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia