Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou fotorecept

misop - fotkamisop, 7. februára 2017
Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept)
Foto: Misop

Rozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred tromi rokmi v Prahe, keď sme ráno po Zobraziť celý popisRozhodol som sa podeliť s vami aj o tento delikatesný recept. Objavil som ho asi pred tromi rokmi v Prahe, keď sme ráno po koncerte blúdili s manželkou po uliciach stovežatej. Pri pohľade do výkladu nenápadného Bistra, pribehol za nami ochotný CHEF a spýtal sa: "Na co máte chuť ?", "Na niečo slané!" a tak nás pozval na svoje špeciálne palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou. Odvtedy sú to pre nás typické sviatočné raňajky. Ja som ich ešte vylepšil bylinkami.

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Palacinky (8 kusov):
200 g
400 ml
1 ks
1/2 PL
štipka
1 PL
Plnka (na 8 palaciniek):
1 bal
200 g
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na palacinky zmiešame dohromady a vyrobíme jemnú hmotu, nalievame na panvicu a opekáme z oboch strán - samozrejme :) Pozor nedávame moc soli keďže údený losos a gorgonzola sú dosť slané samé osebe.

    Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na plnku...

    Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na prípravu plnky si roztopíme lyžicu masla na panvici, ja ju zvyknem trošku dokola obliať olejom, aby sa maslo nepripálilo. Vložíme špenát, pár krát prehodíme a hneď pridáme nakrájanú gorgonzolu a potrhaného lososa...

    Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...keďže všetky ingrediencie sú už konzumovateľné hneď po vytiahnutí z obalu, nie je nutné ich tepelne moc upravovať, stačí len roztopiť syr nech sa vône a chute krásne spoja...

    Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...voala... Plnka je hotová, môžeme začať plniť palacinky. Netreba veľa, nakoľko vôňa a chuť je veľmi výrazná a aj preto, aby sa ušlo každému hladošovi aspoň po dve, pretože jedna je jednoducho máááááálo... Naplniť, zvrtnúť a podávať ešte teplé... Želám dobrú chuť a pevne verím, že kto raz vyskúša, zamiluje sa...

    Bylinkové palacinky s údeným lososom, so špenátom a s gorgonzolou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

radost
reku-zamilovať sa??-v mojom veku..??

si ma lapil..
či dokážem sa..iné nezostáva..len..aby si človek toto spravil..:-)
jerica
Určite také by som neodmietla, vyskúšam :-) všetko je pre mňa prudko "jediteľné" ! 5x*KK.
afataga
toto nemat chybu :-), ja niekedy plnim palacinky hubovou plnkou, alebo ako lasagne, tiez dobre
1x misop
danielas
Exkluzivne papanicko to nazval moj manzel a ja sa pripajam. Tvoj recept som doplnila len troskou cesnaku. No este sa zalizujeme. Vdaka Ti @Misop. Pekny den ;-)
bravcovinka
Tak som vyskúšal, dodržal som recept na sto percent.

Palacinky mi z toho cesta vyšli dosť hrubé, ja mám radšej tenšie. Chuťovo je samotná palacinka solídna, takže výhrady som mal skôr k plnke.

Na jednej strane mi na 8 palaciniek vyšlo plnky dosť málo, osobne mám rád bohato plnené palacinky, takže množstvo v recepte je pre mňa tak na 4 palacinky. Na druhej strane je tá plnka dosť slaná a chuť ostatných ingrediencií - napr. špenátu sa v tom dosť stráca. Pomohol by tomu asi aj nejaký ten strúčik cesnaku.

Celkovo by som recept hodnotil na 4 body z 10. Recept je zaujímavý, má potenciál, ale veľa vecí na ňom mi príde dosť nedotiahnutých.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia