Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Burger 2010

20102010, recept pridal: 21. júna 2010 9:48Ďalšie jeho recepty

Z obycajnej fasirky v zemli sa stalo aj moderne jedlo a nie len lacny fast food. Vela drahych podnikov ponuka modernu verziu ktora pouziva prvotriedne suroviny. Tu je verzia ktora je nasa oblubena a musi mat zakladne dobre suroviny ako pomleta steakova hovadzina, grilovany chedar syr, cibula restovana , nakladane oharky ( pickles) a dobry salat a to hlavne super udenu bbq omacku, majonezu a sezamovu zemlu. PS: Burger je taky velky ze sa nezmestil ani do ust ani do varechy a je na lezato.

Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemlu najlepsie sezamovu rozkrojime a dame pod gril zapiect. Kvalitne drahe hovadzie maso pomellieme na hrubo a ochutime len solou a korenim. Naolejovanou rukou vyrobime fasirku (dobre je najprv dat do folie a schladit) potreme trocha olejom a dame na grill podla chute presne ako keby sme isli robit steak do ruzova alebo "well done ". Na troche oleja dame skaramelizovat cibulu my pridame aj trocha bbg omacky.

2

Burger poskladame , na spodok natreme majonezu poukladame zmes cestveho salatu kyslej oharky na platky a na platky pokrajanu paradajku posolime pokorenime . Na hotovu fasirku polozime 2 platky chedar syru a dame pod grill zapiect. Preneseme na zemlu nalozime na vrch restovanu cibulu , a zalejeme najlepsie ( Smokey BBQ omackou -vela) .

3

Servirujeme najlepsie rozkrojene v starej koseli alebo s podbradnikom...toto je porcia pre chlapov, pozor omacka vzdy skonci na kravate..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 21. júna 2010 o 10:01
    ježiš - 2010 - také chute mi robíííš....Musí byť MŃAM! a tá fotka je nádherná, priam umelecká!


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:01
    O kolkej sa toto podava??? Uz mam balit? :)) Super mnam zdrave :)) Take lubim!


  • mb, 21. júna 2010 o 10:08
    co to je udena bbg omacka? vypada to chutne, ja si s oblubou robievam "kyslo-kapustove hambace" ;)


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:11
    barbeque ak sa nemylim (a ak dobre hlaskujem)


  • egreska, 21. júna 2010 o 10:14
    bože ,toto je za trest ...idem po handru a poutieram si klavesnicu aj monitor...


  • evusik, 21. júna 2010 o 10:15
    kráááásne už len napohľad a čo potom na chuť?! úplne súhlasim z bodom 3 lepšie si to už vystihnúť nemohol :-)


  • mb, 21. júna 2010 o 10:21
    aha, takze skor bbq, nie bbg, tiez som si mohol domysliet ;-) dik


  • 2010, 21. júna 2010 o 11:15
    mb, dakujem prepisane


  • mb, 21. júna 2010 o 11:19
    @2010 , napriek preklepu slintam ;)


  • babav, 21. júna 2010 o 14:25
    @2010 , najpopularnejsi sauce(omacka) na hamburger a stejk je A1.
    Poznas?Tvoj hamburger je perfektny!


  • 2010, 21. júna 2010 o 15:23
    babav, A1 original je super ja mam rad aj tu " A1 zesty "moj syn je hlavny pojedac.


  • tinca, 21. júna 2010 o 21:01
    @2010 tak ten burger v reze je krááása, musím ísť voľačo zhltnúť...


  • larisamihalik, 22. júna 2010 o 05:45
    Je ráno, to pijem len kávu, ale tomuto sa nedá odolať a ževraj nezdravé, čo je tam nezdravé? Poznám plno Američanom čo toto jedia a sú chudí a plno Slovákov, čo hovoria, že sa z toho priberá a jedia len ovocie a zeleninu a sú tlstí ako sudy /aj slon obžiera len listy zo stromov a aký je?/, ha-ha pekný deň


  • verka1, 22. júna 2010 o 09:37
    2010- to je tzv. gitarový hambáč. Ale inak vyzerá super.


  • barborao, 22. júna 2010 o 11:55
    nadhera toto! cas letnych BBQ je tu, a sim prichadzaju aj teketo burgre! well done 2010!


  • mb, 22. júna 2010 o 14:26
    a teraz popiste tu omacku" A1"


  • lucylee, 25. júna 2010 o 08:06
    nádhera!


  • marcelus, 10. novembra 2010 o 15:37
    ja teda neviem. kupil som uz mlete maso a ten burger sa mi pri prazeni celkom rozpadol. nedavate do toho nieco aby to drzalo pokope, napr. vajce?


  • 2010, 22. novembra 2010 o 22:33
    marcelus, dal si to do ladnicky ? poriadne schladit, plus ja som neskusal na oleji vtedy by som dal daco na spojene ako vajicko a priezle.
    Tento je robeny na grille otvoreny plamen.


  • afataga, 5. februára 2013 o 16:46
    tak nenos kravatu :-)



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist