Burger 2010

20102010, recept pridal: 21. júna 2010 9:48Ďalšie jeho recepty

Z obycajnej fasirky v zemli sa stalo aj moderne jedlo a nie len lacny fast food. Vela drahych podnikov ponuka modernu verziu ktora pouziva prvotriedne suroviny. Tu je verzia ktora je nasa oblubena a musi mat zakladne dobre suroviny ako pomleta steakova hovadzina, grilovany chedar syr, cibula restovana , nakladane oharky ( pickles) a dobry salat a to hlavne super udenu bbq omacku, majonezu a sezamovu zemlu. PS: Burger je taky velky ze sa nezmestil ani do ust ani do varechy a je na lezato.

Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Zemlu najlepsie sezamovu rozkrojime a dame pod gril zapiect. Kvalitne drahe hovadzie maso pomellieme na hrubo a ochutime len solou a korenim. Naolejovanou rukou vyrobime fasirku (dobre je najprv dat do folie a schladit) potreme trocha olejom a dame na grill podla chute presne ako keby sme isli robit steak do ruzova alebo "well done ". Na troche oleja dame skaramelizovat cibulu my pridame aj trocha bbg omacky.

Burger poskladame , na spodok natreme majonezu poukladame zmes cestveho salatu kyslej oharky na platky a na platky pokrajanu paradajku posolime pokorenime . Na hotovu fasirku polozime 2 platky chedar syru a dame pod grill zapiect. Preneseme na zemlu nalozime na vrch restovanu cibulu , a zalejeme najlepsie ( Smokey BBQ omackou -vela) .

Servirujeme najlepsie rozkrojene v starej koseli alebo s podbradnikom...toto je porcia pre chlapov, pozor omacka vzdy skonci na kravate..



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

20 komentárov k receptu
  • sjuz, 21. júna 2010 o 10:01
    ježiš - 2010 - také chute mi robíííš....Musí byť MŃAM! a tá fotka je nádherná, priam umelecká!


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:01
    O kolkej sa toto podava??? Uz mam balit? :)) Super mnam zdrave :)) Take lubim!


  • mb, 21. júna 2010 o 10:08
    co to je udena bbg omacka? vypada to chutne, ja si s oblubou robievam "kyslo-kapustove hambace" ;)


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:11
    barbeque ak sa nemylim (a ak dobre hlaskujem)


  • egreska, 21. júna 2010 o 10:14
    bože ,toto je za trest ...idem po handru a poutieram si klavesnicu aj monitor...


  • evusik, 21. júna 2010 o 10:15
    kráááásne už len napohľad a čo potom na chuť?! úplne súhlasim z bodom 3 lepšie si to už vystihnúť nemohol :-)


  • mb, 21. júna 2010 o 10:21
    aha, takze skor bbq, nie bbg, tiez som si mohol domysliet ;-) dik


  • 2010, 21. júna 2010 o 11:15
    mb, dakujem prepisane


  • mb, 21. júna 2010 o 11:19
    @2010 , napriek preklepu slintam ;)


  • babav, 21. júna 2010 o 14:25
    @2010 , najpopularnejsi sauce(omacka) na hamburger a stejk je A1.
    Poznas?Tvoj hamburger je perfektny!


  • 2010, 21. júna 2010 o 15:23
    babav, A1 original je super ja mam rad aj tu " A1 zesty "moj syn je hlavny pojedac.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • tinca, 21. júna 2010 o 21:01
    @2010 tak ten burger v reze je krááása, musím ísť voľačo zhltnúť...


  • larisamihalik, 22. júna 2010 o 05:45
    Je ráno, to pijem len kávu, ale tomuto sa nedá odolať a ževraj nezdravé, čo je tam nezdravé? Poznám plno Američanom čo toto jedia a sú chudí a plno Slovákov, čo hovoria, že sa z toho priberá a jedia len ovocie a zeleninu a sú tlstí ako sudy /aj slon obžiera len listy zo stromov a aký je?/, ha-ha pekný deň


  • verka1, 22. júna 2010 o 09:37
    2010- to je tzv. gitarový hambáč. Ale inak vyzerá super.


  • barborao, 22. júna 2010 o 11:55
    nadhera toto! cas letnych BBQ je tu, a sim prichadzaju aj teketo burgre! well done 2010!


  • mb, 22. júna 2010 o 14:26
    a teraz popiste tu omacku" A1"


  • lucylee, 25. júna 2010 o 08:06
    nádhera!


  • marcelus, 10. novembra 2010 o 15:37
    ja teda neviem. kupil som uz mlete maso a ten burger sa mi pri prazeni celkom rozpadol. nedavate do toho nieco aby to drzalo pokope, napr. vajce?


  • 2010, 22. novembra 2010 o 22:33
    marcelus, dal si to do ladnicky ? poriadne schladit, plus ja som neskusal na oleji vtedy by som dal daco na spojene ako vajicko a priezle.
    Tento je robeny na grille otvoreny plamen.


  • afataga, 5. februára 2013 o 16:46
    tak nenos kravatu :-)



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist