Burger 2010

20102010, recept pridal: 21. júna 2010 9:48Ďalšie jeho recepty

Z obycajnej fasirky v zemli sa stalo aj moderne jedlo a nie len lacny fast food. Vela drahych podnikov ponuka modernu verziu ktora pouziva prvotriedne suroviny. Tu je verzia ktora je nasa oblubena a musi mat zakladne dobre suroviny ako pomleta steakova hovadzina, grilovany chedar syr, cibula restovana , nakladane oharky ( pickles) a dobry salat a to hlavne super udenu bbq omacku, majonezu a sezamovu zemlu. PS: Burger je taky velky ze sa nezmestil ani do ust ani do varechy a je na lezato.

Suroviny

1
porcia
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zemlu najlepsie sezamovu rozkrojime a dame pod gril zapiect. Kvalitne drahe hovadzie maso pomellieme na hrubo a ochutime len solou a korenim. Naolejovanou rukou vyrobime fasirku (dobre je najprv dat do folie a schladit) potreme trocha olejom a dame na grill podla chute presne ako keby sme isli robit steak do ruzova alebo "well done ". Na troche oleja dame skaramelizovat cibulu my pridame aj trocha bbg omacky.

2

Burger poskladame , na spodok natreme majonezu poukladame zmes cestveho salatu kyslej oharky na platky a na platky pokrajanu paradajku posolime pokorenime . Na hotovu fasirku polozime 2 platky chedar syru a dame pod grill zapiect. Preneseme na zemlu nalozime na vrch restovanu cibulu , a zalejeme najlepsie ( Smokey BBQ omackou -vela) .

3

Servirujeme najlepsie rozkrojene v starej koseli alebo s podbradnikom...toto je porcia pre chlapov, pozor omacka vzdy skonci na kravate..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 21. júna 2010 o 10:01
    ježiš - 2010 - také chute mi robíííš....Musí byť MŃAM! a tá fotka je nádherná, priam umelecká!


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:01
    O kolkej sa toto podava??? Uz mam balit? :)) Super mnam zdrave :)) Take lubim!


  • mb, 21. júna 2010 o 10:08
    co to je udena bbg omacka? vypada to chutne, ja si s oblubou robievam "kyslo-kapustove hambace" ;)


  • michsamant, 21. júna 2010 o 10:11
    barbeque ak sa nemylim (a ak dobre hlaskujem)


  • egreska, 21. júna 2010 o 10:14
    bože ,toto je za trest ...idem po handru a poutieram si klavesnicu aj monitor...


  • evusik, 21. júna 2010 o 10:15
    kráááásne už len napohľad a čo potom na chuť?! úplne súhlasim z bodom 3 lepšie si to už vystihnúť nemohol :-)


  • mb, 21. júna 2010 o 10:21
    aha, takze skor bbq, nie bbg, tiez som si mohol domysliet ;-) dik


  • 2010, 21. júna 2010 o 11:15
    mb, dakujem prepisane


  • mb, 21. júna 2010 o 11:19
    @2010 , napriek preklepu slintam ;)


  • babav, 21. júna 2010 o 14:25
    @2010 , najpopularnejsi sauce(omacka) na hamburger a stejk je A1.
    Poznas?Tvoj hamburger je perfektny!


  • 2010, 21. júna 2010 o 15:23
    babav, A1 original je super ja mam rad aj tu " A1 zesty "moj syn je hlavny pojedac.


  • tinca, 21. júna 2010 o 21:01
    @2010 tak ten burger v reze je krááása, musím ísť voľačo zhltnúť...


  • larisamihalik, 22. júna 2010 o 05:45
    Je ráno, to pijem len kávu, ale tomuto sa nedá odolať a ževraj nezdravé, čo je tam nezdravé? Poznám plno Američanom čo toto jedia a sú chudí a plno Slovákov, čo hovoria, že sa z toho priberá a jedia len ovocie a zeleninu a sú tlstí ako sudy /aj slon obžiera len listy zo stromov a aký je?/, ha-ha pekný deň


  • verka1, 22. júna 2010 o 09:37
    2010- to je tzv. gitarový hambáč. Ale inak vyzerá super.


  • barborao, 22. júna 2010 o 11:55
    nadhera toto! cas letnych BBQ je tu, a sim prichadzaju aj teketo burgre! well done 2010!


  • mb, 22. júna 2010 o 14:26
    a teraz popiste tu omacku" A1"


  • lucylee, 25. júna 2010 o 08:06
    nádhera!


  • marcelus, 10. novembra 2010 o 15:37
    ja teda neviem. kupil som uz mlete maso a ten burger sa mi pri prazeni celkom rozpadol. nedavate do toho nieco aby to drzalo pokope, napr. vajce?


  • 2010, 22. novembra 2010 o 22:33
    marcelus, dal si to do ladnicky ? poriadne schladit, plus ja som neskusal na oleji vtedy by som dal daco na spojene ako vajicko a priezle.
    Tento je robeny na grille otvoreny plamen.


  • afataga, 5. februára 2013 o 16:46
    tak nenos kravatu :-)



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist