Burger 2010

Autor receptu: 2010

Z obycajnej fasirky v zemli sa stalo aj moderne jedlo a nie len lacny fast food. Vela drahych podnikov ponuka modernu verziu ktora pouziva prvotriedne suroviny. Tu je verzia ktora je nasa oblubena a musi mat zakladne dobre suroviny ako pomleta steakova hovadzina, grilovany chedar syr, cibula restovana , nakladane oharky ( pickles) a dobry salat a to hlavne super udenu bbq omacku, majonezu a sezamovu zemlu. PS: Burger je taky velky ze sa nezmestil ani do ust ani do varechy a je na lezato.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemlu najlepsie sezamovu rozkrojime a dame pod gril zapiect. Kvalitne drahe hovadzie maso pomellieme na hrubo a ochutime len solou a korenim. Naolejovanou rukou vyrobime fasirku (dobre je najprv dat do folie a schladit) potreme trocha olejom a dame na grill podla chute presne ako keby sme isli robit steak do ruzova alebo "well done ". Na troche oleja dame skaramelizovat cibulu my pridame aj trocha bbg omacky.
  2. Burger poskladame , na spodok natreme majonezu poukladame zmes cestveho salatu kyslej oharky na platky a na platky pokrajanu paradajku posolime pokorenime . Na hotovu fasirku polozime 2 platky chedar syru a dame pod grill zapiect. Preneseme na zemlu nalozime na vrch restovanu cibulu , a zalejeme najlepsie ( Smokey BBQ omackou -vela) .
  3. Servirujeme najlepsie rozkrojene v starej koseli alebo s podbradnikom...toto je porcia pre chlapov, pozor omacka vzdy skonci na kravate..