Burger 2010
Autor receptu: 2010
Z obycajnej fasirky v zemli sa stalo aj moderne jedlo a nie len lacny fast food.
Vela drahych podnikov ponuka modernu verziu ktora pouziva prvotriedne suroviny.
Tu je verzia ktora je nasa oblubena a musi mat zakladne dobre suroviny ako pomleta
steakova hovadzina, grilovany chedar syr, cibula restovana , nakladane oharky ( pickles)
a dobry salat a to hlavne super udenu bbq omacku, majonezu a sezamovu zemlu.
PS: Burger je taky velky ze sa nezmestil ani do ust ani do varechy a je na lezato.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemlu najlepsie sezamovu rozkrojime a dame pod gril zapiect.
Kvalitne drahe hovadzie maso pomellieme na hrubo a ochutime len solou a korenim.
Naolejovanou rukou vyrobime fasirku (dobre je najprv dat do folie a schladit) potreme trocha olejom a dame na grill podla chute
presne ako keby sme isli robit steak do ruzova alebo "well done ".
Na troche oleja dame skaramelizovat cibulu my pridame aj trocha bbg omacky.
- Burger poskladame , na spodok natreme majonezu poukladame zmes cestveho salatu kyslej oharky na platky a na platky pokrajanu paradajku posolime pokorenime .
Na hotovu fasirku polozime 2 platky chedar syru a dame pod grill zapiect.
Preneseme na zemlu nalozime na vrch restovanu cibulu , a zalejeme najlepsie ( Smokey BBQ omackou -vela) .
- Servirujeme najlepsie rozkrojene v starej koseli alebo s podbradnikom...toto je porcia pre chlapov, pozor omacka vzdy skonci na kravate..