Foto: lucylee
Toto jedlo sa doporucuje jest i viac raz za den, je zdrave a vyzivne. priprava je rychla, jednoducha. Pripravuje sa z bulguru celozrnneho, nie z Zobraziť celý popisToto jedlo sa doporucuje jest i viac raz za den, je zdrave a vyzivne. priprava je rychla, jednoducha. Pripravuje sa z bulguru celozrnneho, nie z muky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Posekame cibulu a osmazime na oleji. Pridame bulgur, zamiesame, pridame vyvar , alebo variacu vodu s bujonovou kockou (tie male dve) a varime.
- 2
Ked tekutina vrie pridame zeleninu, cicer, zakryjeme a varime 8 minut.
- 3
Do odstavenej kase vmiesame petrzlenku, dobre vsetko premiesame a vecera je hotova. Podla chuti si pridajte korenie, maslo atp. Fantazii sa medze nekladu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten cicer tu uz bol niekolkokrat na Vareche i recepty z neho.
T mojmu receptu musim dodat, ze ta zdrava vecera co som poslala recept je pripravena zo spaldy (bulguru) v celku, ako krupy, nie z muky. To by bola zrejme nevzhladna kasa z muky varena.
Inak tak obrazne mi to prelozillo ako predvareny srot.
A čo sa týka tvojich receptov,neboj ja si určite pozriem všetky recepty aj tvoje.Pravda je tiež taká,že väčšina američaniek variť nevie aspoň tie ,ktoré som mala možnosť poznať ja alebo moji priatelia.Hoci v poslednom čase aj tam sú rôzne relácie kde učia variť ale ešte stále je veľa takých čo zajdú radšej do reštiky alebo si nechajú jedlo doniesť.Stále je veľa američaniek čo sú lenivé/prepáč to sa netýka emigrantov od nás,naše ženy si vedia veľmi dobre poradiť nielen pri sporáku,hospodarení,ale v celej domácnosti/.A ty sa netráp,že tvoje recepty málo čítajú.Tiež som na začiatku nevedela ako fotku dostať do počítača a potom na varechu,ale naučila som sa to a teraz postupne prikladám aj tam kde som fotku nemala.Ja som tiež samouk a už dosť starý/ v sobotu sme slavili 50 výročie svadby/ a 2 týždne mám 70,neboj zvládneš keď som zvládla ja.
Želám Ti krásne chvíle doma v USA aj u nás na našej @vareche.
Vsetci mate pravdu v tom, ze americke zeny neveia varit, alebo ani nechcu - cest vinimkam. Ked uz, tak vari muz a zena sa necha obsluhovat. Ale povatsine kupuju hotove jedla a doma iba zohreju, ale vela podnikov vari jedla a bali ich tak, ze si ich donesu nakupene domov teple a iba naserviruju. Teraz zacal byt taky trend, ze sa uz konecne i mlade zeny zacinaju ucit varit a pestovas si svoje bylinky a zeleninu na zahradkach. Tuna su emigranti zo vsetkych kutov sveta a povatsine tito vedia dobre varit a maju i svoje restauracie, tak ako u vas Cinania a Vietnamci.
Špaldová pšenica (Triticum spelta L.) je Špaldová pšenica
www.potravinari.sk/page979sk.html...
Bulgur je polotovar vyrobený z vybraných a na tento spôsob úpravy vhodných druhov obilnín
en.wikipedia.org/wiki/Bulgur...
www.biopark.sk/bulgur-a-jeho-vyuzitie...
JPP
varecha.pravda.sk/recepty/zelerovy-salat/17090-recept.htm...
varecha.pravda.sk/recepty/tofuneza/16323-recept.html...
Ešte raz ďakujem Sandre za pridanie fotiek a Kuchtičke za výborný recept :)
Recept sa mi ľúbi, aspoň aj ja vyskúšam, ako chutí bulgur, lebo v Kauflande okolo neho len chodím a neviem - mám, nemám ho kúpiť. ( Tak isto váham aj pri kuskuse). Ale už kúpim.
@evanaaa , bulgur je iny druh psenice a kuskus je z muky samolina, ktora sa vyraba zo zvlastnej obiloviny. Este bych tu pridala Quinoa, tiez zvlastna zdrava, tisicky rokov stara obilovina, ktora rastie na upatiach Juhoamerickych hor ANDY.
cs.wikipedia.org/wiki/Cizrna...
po česky cizrna