Buchty na pare plnené karamelom poliate krémom ganache fotorecept
Foto: zuzanka1367
Sladkosť presladká...akurát pre prázdninujúce deti, ktoré za sladké aj laptop vymenia...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
2,50 dcl |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
Krém ganache: | |
200 g |
|
2 dcl |
|
2 PL |
|
2 cl (koňak) |
|
Postup
-
1
Z časti mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások, necháme ho nadvihnúť sa a pridáme k ostatným surovinám. Vymiesime trochu redšie cesto, bez pridania tuku a necháme ho nakysnúť 35-40 minút... Nakysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú podložku a trochu rozvaľkáme...pohárom vykrajujeme kolieska a naplníme karamelovým salkom...
-
2
naplnené buchty necháme ešte chvíľu podkysnúť, ja ich natieram olejom, aby sa navzájom nelepili...v väčšom hrnci si necháme zovrieť vodu a tu nech každý spraví, ako je zvyknutý, niekto naparuje na paráku natretom olejom, ja na utierke upevnenej na vrchu hrnca... keď voda vrie, tak necháme buchty prikryté naparovať 7-8 minút...
-
3
Pokiaľ sa buchty paria, tak si pripravím krém...
-
4
smotanu dáme zohriať, tesne pred zovretím do nej nalámeme čokoládu, pridáme maslo a koňak, prípadne rum, odstavíme a miešame kým sa hmota nespojí, ak dáte trochu menej smotany a viac čokolády, môžete to použiť ako polevu na koláč...buchty sú už naparené, krém spravený...
-
5
už ostáva len naservírovať a zavolať k stolu tých, čo netrpia cukrovkou, alebo nedržia žiadnu diétu...
Tieto prazdniny som sa ich navarila neurekom - skoda , ze si ten svoj recept nedala skor .Vnuk je cokoholik ale vnucka by pre karameovu plnku zapredala azda aj svoju najmilsiu babiku :-)