Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong fotorecept
Foto: tizian1cat
Keďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto Zobraziť celý popisKeďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto bochníčky. Časť múky som nahradila celozrnnou múkou a do cesta som pridala sušenú bazalku. Mala som zvyšok bryndze a v chladničke som vykutrala pol krabičky krémového syra. Vznikla z toho veľmi zaujímavá mňamka.
príprava
na 175 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
100 ml, vlažné |
|
1 ks, celé |
|
80 g, roztopené |
|
50 g |
|
1 KL |
|
120 g (viď moje recepty) |
|
1/3 kocky, čerstvé |
|
1 KL |
|
na potretie |
|
1 KL, strúhaný na posypanie |
|
štipka |
|
50 g |
|
50 g |
|
štipka, čerstvá alebo sušená |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, maslo, 1 vajíčko a droždie rozhabarkované v mlieku, kvások Tangzhong, soľ, cukor, sušenú bazalku. Ja som dala na 15 minút vymiešať do pekárne.
-
2
Vymastíme si misku olejom a dáme tam vymiesené cesto. Prikryjeme vekom a necháme asi 1 hodinu v teple kysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.
-
3
Vykysnuté cesto preložíme na posypanú pracovnú plochu. Cesto je veľmi elastické a nelepí sa.
-
4
Rozdelíme cesto na malé bochníčky, mne vyslo 12 ks, necháme ich 10 minút odpočívať. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu, krémový syr a pažítku. Ja som pridala aj jeden prelisovaný strúčik cesnaku.
-
5
Z bochníčkov si vytvarujeme obdĺžniky, ktoré naplníme kúskom plnky.
-
6
Zavinieme buď do rožkov alebo buchtičiek, podľa toho, či budeme piecť v tortovej forme alebo chlebovej.
-
7
Poukladáme do formy a necháme prikryté ešte cca hodinu kysnúť. 20 minút pred začiatkom pečenia predhrejeme rúru na 175st.C.
-
8
Potrieme vajíčkom so strúhaným syrom, červenou paprikou a čerstvou pažítkou.
-
9
Dáme do rúry na cca 25 minút -kým nie je povrch zlatohnedý.
-
10
Vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Textúra bochníčkov je nadýchaná.
-
11
Bryndzová plnka ozvláštní toto zaujímavé pečivo.
Diskusia k receptu