Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto bochníčky. Časť múky som nahradila celozrnnou múkou a do cesta som pridala sušenú bazalku. Mala som zvyšok bryndze a v chladničke som vykutrala pol krabičky krémového syra. Vznikla z toho veľmi zaujímavá mňamka.

160 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, maslo, 1 vajíčko a droždie rozhabarkované v mlieku, kvások Tangzhong, soľ, cukor, sušenú bazalku. Ja som dala na 15 minút vymiešať do pekárne.
  2. Vymastíme si misku olejom a dáme tam vymiesené cesto. Prikryjeme vekom a necháme asi 1 hodinu v teple kysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na posypanú pracovnú plochu. Cesto je veľmi elastické a nelepí sa.
  4. Rozdelíme cesto na malé bochníčky, mne vyslo 12 ks, necháme ich 10 minút odpočívať. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu, krémový syr a pažítku. Ja som pridala aj jeden prelisovaný strúčik cesnaku.
  5. Z bochníčkov si vytvarujeme obdĺžniky, ktoré naplníme kúskom plnky.
  6. Zavinieme buď do rožkov alebo buchtičiek, podľa toho, či budeme piecť v tortovej forme alebo chlebovej.
  7. Poukladáme do formy a necháme prikryté ešte cca hodinu kysnúť. 20 minút pred začiatkom pečenia predhrejeme rúru na 175st.C.
  8. Potrieme vajíčkom so strúhaným syrom, červenou paprikou a čerstvou pažítkou.
  9. Dáme do rúry na cca 25 minút -kým nie je povrch zlatohnedý.
  10. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Textúra bochníčkov je nadýchaná.
  11. Bryndzová plnka ozvláštní toto zaujímavé pečivo.