Bryndzovo-syrové bochníčky s kváskom Tangzhong (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Keďže mi zostal kvások z pečenia predvčerom a bolo ho treba dnes už minúť, rozhodla som sa využiť rady @honestka a upiekla som tieto bochníčky. Časť múky som nahradila celozrnnou múkou a do cesta som pridala sušenú bazalku. Mala som zvyšok bryndze a v chladničke som vykutrala pol krabičky krémového syra. Vznikla z toho veľmi zaujímavá mňamka.
160 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Zmiešame múku, maslo, 1 vajíčko a droždie rozhabarkované v mlieku, kvások Tangzhong, soľ, cukor, sušenú bazalku. Ja som dala na 15 minút vymiešať do pekárne.
- Vymastíme si misku olejom a dáme tam vymiesené cesto. Prikryjeme vekom a necháme asi 1 hodinu v teple kysnúť. Cesto by malo zdvojnásobiť objem.
- Vykysnuté cesto preložíme na posypanú pracovnú plochu. Cesto je veľmi elastické a nelepí sa.
- Rozdelíme cesto na malé bochníčky, mne vyslo 12 ks, necháme ich 10 minút odpočívať. Medzitým si v miske vymiešame bryndzu, krémový syr a pažítku. Ja som pridala aj jeden prelisovaný strúčik cesnaku.
- Z bochníčkov si vytvarujeme obdĺžniky, ktoré naplníme kúskom plnky.
- Zavinieme buď do rožkov alebo buchtičiek, podľa toho, či budeme piecť v tortovej forme alebo chlebovej.
- Poukladáme do formy a necháme prikryté ešte cca hodinu kysnúť. 20 minút pred začiatkom pečenia predhrejeme rúru na 175st.C.
- Potrieme vajíčkom so strúhaným syrom, červenou paprikou a čerstvou pažítkou.
- Dáme do rúry na cca 25 minút -kým nie je povrch zlatohnedý.
- Vyberieme z formy a necháme vychladnúť na mriežke. Textúra bochníčkov je nadýchaná.
- Bryndzová plnka ozvláštní toto zaujímavé pečivo.