Bryndzové pirohy (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Keď sme chodievali na Spiš na jednom salaši ich robia úplne úžastne:)......tak tu ich
máte:)....ale aj tak najradšej mam na sladko:)......tu ich máte aj na
sladko:)....http://varecha.pravda.sk/recepty/pirohy-na-sladkofotorecept/31101-
recept.html
4 porcie |
25 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z preosiatej múky, vajec, trošky vody a soli pripravíme cesto, o niečo mäkšie než na rezance.
- Pripravíme si plnku. Ošúpane zemiaky pretlačíme, pridáme nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu, soľ,bryndzu. Plnku dobre premiešame.
- Cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce naplníme ich .
- Cesto zlepíme to tvaru trojuholníka.
- Pirohy uvaríme v posolenej vode.
- Precedíme, polejeme smotanou a na každú časť opraženej slaniny a cibule.
- 2 spôsob ktorý mi poradila @mojack....varenie v mlieku:) su jemnejšie ale extra roziel nevidim:)