Bryndzové pirohy (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Keď sme chodievali na Spiš na jednom salaši ich robia úplne úžastne:)......tak tu ich máte:)....ale aj tak najradšej mam na sladko:)......tu ich máte aj na sladko:)....http://varecha.pravda.sk/recepty/pirohy-na-sladkofotorecept/31101- recept.html

4
porcie
25 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z preosiatej múky, vajec, trošky vody a soli pripravíme cesto, o niečo mäkšie než na rezance.
  2. Pripravíme si plnku. Ošúpane zemiaky pretlačíme, pridáme nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu, soľ,bryndzu. Plnku dobre premiešame.
  3. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce naplníme ich .
  4. Cesto zlepíme to tvaru trojuholníka.
  5. Pirohy uvaríme v posolenej vode.
  6. Precedíme, polejeme smotanou a na každú časť opraženej slaniny a cibule.
  7. 2 spôsob ktorý mi poradila @mojack....varenie v mlieku:) su jemnejšie ale extra roziel nevidim:)