Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp fotorecept

sandra - fotkasandra, 1. júla 2011
Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept)
Foto: sandra

Rýchly bielkovinový ľahký obed.

2
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks menšieho
1/2 ks menšieho
 do vody na varenie
200 ml
2 štvorčeky malé
 posekaná
1/2 KL
 štipka
1/2 dl
 podľa
2 ks
 na vymastenie pekáča :-D




Postup

  1. 1

    Karfiol a brokolicu pokrájame na menšie ružičky a dáme variť do osolenej vody nie úplne do mäkka. Vývar si necháme vychladiť a odložíme do mrazničky napríklad na rizoto.

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske zmiešame jogurt, syry, vňať, korenia, a mlieko.

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si vymastíme pekáč maslom... ( pekáč je menší, rozmery cca 22x15 )

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jogurtu primiešame nakrájanú šunku, tvary si pokrájajte aké sa vám páčia, ja som pásikovala :-D.

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do väčšej misy dáme obvarená karfiol a brokolicu, jogurtovú zmes a dve vajíčka, prípadne trochu prisolíme.

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko zamiešame a vylejeme do pekáča. Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté alobalom cca 25 minút a odokryté ešte zapekáme 10 minút. teplotu si regulujte podľa skúseností s vašou rúrou.

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovo, ide sa papať!

    Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Teda, to je nášup. Nevymeniš za plnenú papriku? Ten jogurt tam može dobre chutiť. Ukladám.
sandratamer
chjo, tak to by som brala :-) Jogurt bol super, reku skúsim nahradiť smotanu za niečo ľahšie a bolo to fakt supiš.
ola111
S tým jogurtom to bol dobrý nápad,pekne sa ti to prepieklo,takéto
zapekané zeleninky to je moje,len som vždy aj ja dávala smotanu,
skúsim takto.
frezia68
Nezvykla som s jogurtom,vyskúšam takto,lebo podobné obľubujeme a ešte aj nejaký šalátik k tomu :-))))) ,hoci zeleninky je tam dosť.
lucylee
Konečne sme sa dočkali ďalšieho receptu :) Perfiš! Koľko kíl išlo dolu?
lucylee
@cistinka :-D @sandri ja som bola darebak a stale som to porusovala a pchala sa kadecim moznym. Teraz som sa zatala a idem zase. Teraz si prave detoxikujem telo od tych "svinstiev", co som do seba napchala a potom nabehnem na system ako ty. Vyzeras fakt super, ked som ta videla na tej fotke v reportazi o foteni :)
sandratamer
@cistinka :-DDD @lucylee , vďaka to je ake mile :-) Je super že nemusím hladovať a jem fakt kvantá zeleniny aj ovocia, a strukovín. Vyhovuje mi to stravovanie, uvidíme aké budú ďalšie krvné testy po lete.
jatanika
to bude chutný nákyp... s jogurtom niekedy zapekám... je to naozaj dobré :-))
cica2
moje obľúbené jedlo, krásny receptík!:)
coldbery
Mne sa tiež ten recept páči....všetky ingredencie mám veľmi rada....:-))))
janger
Parada! Taketo by som mala jest... Ale nejako sa nemozem pustit do toho chudnutia. Ako hovori @lucylee , mala by som sa aj ja zatat. Ale to je tusim to najtazsie. Dcera isla vcera na tri tyzdne na dovolenku a mi povedala, ze ked sa vrati, tak musim vazit o pat kilov menej (ako prvy krok :-) )...No neviem, ci sa mi to podari!!!
lucylee
@janger drzim palceky. Z vlastnej skusenosti viem, ze sa treba zatat a nepolavit. lebo ja som sa uz viac razy na to dala, ale raz bola taka prilezitost, taz zase ina a kazdy daj si, ved raz mozes a stale som len porusovala. Teraz sa normalne hrozim, ako to bude u manzelovej rodiny na vychode, tam sa vyvara a vypeka. Viem si predstavit tie reci, ked si budem varit svoju stravu....ale inak to nejde...
sandratamer
hej, treba sa zaťať. A prvý mesiac bol ťažký, nevedela som čo s čím kombinovať, kde nakupovať suroviny, nabehala som ťažké kilometre po Bratislave pri ich zháňaní. Teraz už ovládam aj teóriu, aj viem kde čo nakúpim, zeleninu kupujem najmä na trhu. Čo sa týka pečenia, pečiem každý víkend pre deti, a zistila som, že to vôbec nemusím ochutnávať. Akurát im do koláčov "pašujem" hroznový cukor a špaldovú múku, alebo fruktózovú čokoládu, agávový sirup. A už v tom nie som sama, priateľ sa pred mesiacom pridal, tak aj varenie je ľahšie, vymýšľame si spolu dobroty :-D. A zvládli sme už aj veľkú rodinnú oslavu, síce nám v "reštaurácii" namiesto prílohy priniesli kapustový šalát, ale zvládli sme.
lucylee
To je super, ze sa pridal aj priatel. Ten moj je chudy, on keby sa pridal, uz ho ani nevidno :) Takze ja som v tom sama. Zaciatky su vzdy tazke, ale potom je to uz brnkacka.
llilla
mne to trosku pokazila ta sunka, no ta sa lahko vypusti :) vaskusam :)
lenulinka
toto by mohlo byť fajn aj s cestovinami vo vnútri, myslíte, že by sa mali dať skôr uvarené alebo neuvarené? :)
karolinka25
do dnes som netusila, ze mam rada zapeceny karfiol... je to super aj detom to velmi chutilo...dakujem za perfektny recept :)
jefik
...práve obedujem...je to "fantastikuš"... ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia