Brokolicovo-karfiolovo-jogurtový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Rýchly bielkovinový ľahký obed.
2 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol a brokolicu pokrájame na menšie ružičky a dáme variť do osolenej vody nie úplne do mäkka. Vývar si necháme vychladiť a odložíme do mrazničky napríklad na rizoto.
- V miske zmiešame jogurt, syry, vňať, korenia, a mlieko.
- Medzitým si vymastíme pekáč maslom... ( pekáč je menší, rozmery cca 22x15 )
- Do jogurtu primiešame nakrájanú šunku, tvary si pokrájajte aké sa vám páčia, ja som pásikovala :-D.
- Do väčšej misy dáme obvarená karfiol a brokolicu, jogurtovú zmes a dve vajíčka, prípadne trochu prisolíme.
- Všetko zamiešame a vylejeme do pekáča. Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté alobalom cca 25 minút a odokryté ešte zapekáme 10 minút. teplotu si regulujte podľa skúseností s vašou rúrou.
- Hotovo, ide sa papať!