Brigadeiro
Autor receptu: sneica
veľmi jednoduchý obľúbený cukrík(bonbón) v Brazílii a Portugalsku,...da sa použiť aj ako
náplň do
sušienok či zálievka,prípadne samotný cukrik sa dá rôzne plniť...recept je jednoduchý a
hlavne rýchly....posúďte sami...
Postup
- toto budeme potrebovať...
- rozpustime maslo...
- salko vylejeme na panvicu k maslu...
- kakao spracujeme s tekutinou (vodou alebo olejom)to preto aby sme nemali hrudky kakaa v hmote...
- vmiešame k salku s maslom...
- miešame kym sa vytvorí husta hmota,a bude sa tvoriť cestička...cca 20 min....nenechávame hmotu vrieť,len udržiavame pred bodom varu.
- je taká hustá že tažko steka z varechy...
- hmotu necháme schladiť v chladničke alebo v tomto obd.aj na balkóne...natrieme si ruky maslom,lyižičkou odoberáme hmotu a rukami tvarujeme guličky...
- takto som obalila z dr.Oetker...
- použila som aj farebný kokos...
- jednu som hneď chutnala...robila som ich včera podvečer a už nemáme ani jeden...:) snaď budú chutiť všetkým čo sa rozhodnú recept skúsiť...