Bravčový steak 7 korení
Autor receptu: zabiatko66
Určite sa Vám tento receptík bude páčiť.
2-3 porcie |
60 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové mäso dáme do pácu, ktorý si urobíme s olivového oleja, korenia 7 bylín a soli a s rozltačeným cesnakom. Môžeme pridať aj trošku sójovej omáčky.Necháme postáť 1-2 hod.
Medzi tým si umyjeme zemiaky a nakrájame ich aj so šupkou na kolieska, osolíme zemiakovým korením a orascovíme. Zemiaky opečieme na oleji do chrumkava z obidvoch strán. Prerastenú slaninku nakrájame na jemné plátky a opečieme z každej strany.
Potom vyberieme mäso s pácu ešte ho môžeme trošku posypať korením 7 bylín a na rozohriatom ohni prudko opečieme z každej strany a dáme ho piecť do rúry vyhriatej na 180 stupnoch ešte 10-20 min. Podľa toho ako chceme mať mäsko upečené.
- Upečené mäsko nakrájame na plátky, servírujeme s opečenými zemiačikmi a slaninkou. Ozdobíme čerstvou bazalkou a timianom.
Dobrú chuť.