Bravčový paprikáš s fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Postup- .Pripravime si zeleninu
- Paradajky vlozime do vrelej vody a povarime ich pokial neprasknu.Paradajky osupeme.
- Vsetku zeleninu posekame na kocky.
- Cibulu posmazime na oleji a posypeme ju primerane celou rascou.Potom pridame cervenu mletu papriku a Ihned ju z ohna odstavime a pridame k nej posekanu kalifornsku papriku a paradajky.Kratko posmazime.
- Dalej k tzv.lecovemu zakladu prilejeme podla potreby vodu a vlozime don predosle umyte a nakrajane kocky masa.Tuto zmes varime zhruba 70 minut resp.do uvarenie masa.
- Po skonceni varenia jedlo dochutime koreninami.Samozrejme mozete dochucovat podla svojej chuti a uvazenia.Ja som pouzil aj trochu pasty ,,samba oelek",kedze pikantne mozem.A nakoniec do paprikasa namiesame uvarenu fazulu a povarime uz iba minimalne..(ja som ju mal z obchodu uz sterilizovanu)
- Pokracujeme pripravou knedle.
Do 400 g hladkej muky si namiesame 1 bal. suseneho drozdia, 300 ml vlazneho mlieka,1/2 kl cukru a 1/2 kl soli.
- Zmes hnietime cca 3 minuty pokial nedostaneme hladku hmotu.Poprasime ju mukou,prikryjeme ho utierkou a nechame ho kysnut.
- Po 45 minutach by sme mali mat uz cesto nakysnute.
- Cesto si potom rozdelime na dve casti a vytvarujeme z neho dva bochnicky.Takto ich nechame este podkysnut 15 minut.
- Dalsim krokom je pripravit si vacsi hrniec do ktoreho sme naliali primerane mnozstvo vody a umiestnili sme don parak.Hrniec zakryjeme pokrievkou a vodu privedieme do varu.Ked voda zovrie natrieme parak olejom a vlozime don knedlu.Knedla sa bude parit 20 minut.
- Hotove knedle.
- Želám vám dobrú chuť.
|